Bakan Koca: Salgın gündemimizden çıkmaya başladı

Koronavirüs kısıtlamalarıyla ilgili konuşan Bakan Koca, "Bu dönemde giderek salgının gündemimizden çıktığını söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde kısıtlamalar değil kişisel önlemlerin alındığı bir sürece gireceğiz." dedi.

Bakan Koca: Salgın gündemimizden çıkmaya başladı
Son Güncelleme: 18 Nisan 2022 Pazartesi 14:04
18 Nisan 2022 Pazartesi 13:59

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'da il durum değerlendirme toplantısında koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

EN ÖNEMLİ TOPLANTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Koronavirüsü artık zihnimizden çıkarma vakti geldi. Daha güvendeyiz çünkü aşımız var. Hastanelerimizde, yoğun bakımlarımızda hastalarımız azalmaktadır. Bilim kurulunda salgında gelinen son durumu ele alacağız. Bu en önemli toplantı olacak." dedi.

SALGIN GÜNDEMİMİZDEN ÇIKIYOR

Koca, "Bu dönemde giderek salgının gündemimizden çıktığını söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde kısıtlamalar değil kişisel önlemlerin alındığı bir sürece gireceğiz." ifadelerini kullandı.

'OMİCRON ÖNCESİ HASTANE YÜKÜMÜZ ŞU AN TÜRKİYE'dE 4'TE 1'E İNMİŞ DURUMDA'

Koca, yerli insülin üretimiyle ilgili soruyu, "Şu an piyasada kullanılan insülinlerin yüzde 85'ini oluşturan bir çağrı oldu. Diğerlerine de Ar-Ge çalışmalarında destek veriyor olacağız. Önümüzdeki dönemde hücreden itibaren insülin üretimini yapmak istiyoruz" şeklinde yanıtladı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar