için kaldı

Mutasyonlu virüs aşıya dayanıklı hale gelirse ne olacak?

Bilim dünyası ise corona virüs salgınında felaket senaryosunu tartışıyor. Aşıların ve bağışıklık sisteminin etkili olamayacağı bir mutasyon ortaya çıkarsa ne yapılacak? İşte detaylar...

Mutasyonlu virüs aşıya dayanıklı hale gelirse ne olacak? - Sayfa 1

Dünyada corona virüse karşı aşılama  kampanyasının ağır  ilerlemesi endişe yaratıyor: Corona virüsün bir mutasyonla, hiçbir aşının fayda etmeyeceği ve daha önce atlatılan hastalık nedeniyle kazanılan bağışıklığın da korumayacağı yeni bir varyantının ortaya çıkması halinde ne yapılacak?

1 11
 
Mutasyonlu virüs aşıya dayanıklı hale gelirse ne olacak? - Sayfa 2

Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Helge Braun bir süre önce Bild am Sonntag gazetesine verdiği röportajda, aşılamalarla eş zamanlı olarak enfeksiyon vakalarının artması halinde, bunun olası bir yeni mutasyonun aşıya karşı direnç geliştirmiş olduğunu gösterebileceğini ifade etmişti.

2 11
 
Mutasyonlu virüs aşıya dayanıklı hale gelirse ne olacak? - Sayfa 3

 Braun, söz konusu tezi savunan tek kişi değil. Konu ile yakından ilgilenen bilim insanlarının benzer açıklamaları bazen kulağa fazla telaşlandırıcı, bazen de sadece farazi bir tehlike gibi geliyor. 

3 11
 
Mutasyonlu virüs aşıya dayanıklı hale gelirse ne olacak? - Sayfa 4

DW'de yer alan habere göre, Robert Koch Enstitüsü'ne bağlı uzmanlar, çeşitli virüs türleri üzerinde yaptıkları araştırmalardan yola çıkarak, nötrleştirici anitkorlara karşı bu virüslerden bazılarının kısmen, bazılarının ise tamamen dirençli oldukları sonucuna varıyor.

4 11