Çin'den ikinci aşı haberi: Yüzde 79,3 olduğunu açıkladı

Çinli Sinopharm şirketi, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirdiği aşılardan birinin son aşama deneylerde koruyuculuğunun yüzde 79,3 olduğunu açıkladı.

Çin'den ikinci aşı haberi: Yüzde 79,3 olduğunu açıkladı
Son Güncelleme: 31 Aralık 2020 Perşembe 08:27
31 Aralık 2020 Perşembe 08:27

Sinopharm'ın Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü biriminin internet sitesinde yapılan açıklamada, Covid-19 aşısı için üçüncü ve son aşama testlerin ardından onay başvurusunda bulunulduğu belirtildi. 

Son aşama deneylerden elde edilen ilk verilere göre aşının koruyuculuğunun yüzde 79,3 olduğu açıklanırken, öte yandan yan etkiler, nakliye koşulları ve kullanım detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.

İlk kez son aşama deney verisine ilişkin resmi açıklama yapan Çinli şirket Sinopharm'ın Vuhan Biyolojik Ürünler Enstitüsü birimi de Covid-19'a karşı aşı geliştirmişti.

Sinopharm'ın aşısı, Batılı ülkeler ve şirketlerin geliştirdikleri gibi iki doz yapılıyor.

Bu arada "Beijing Youth News" gazetesi, Çinli Sinovac şirketinin, Pekin'de yılda bir milyar doz Covid-19 aşısı üretme kapasitesine sahip bir merkez inşa etmek için anlaşma imzaladığını duyurdu. 

Çin'de Sinopharm'ın yanı sıra en az dört şirket, Covid-19'a karşı aşı geliştirme çalışmaları yürütüyor.

Ülkede testler devam ederken sağlık çalışanları dahil bir milyondan fazla kişiye, acil onayla Çinli şirketlerin geliştirdiği aşılardan yapıldı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar