Aşıda eylül hedefi! 50 milyona en az bir doz

Bayram tatilinin günlük 300 bin civarında olan aşılama hızını yavaşlatacağı hesaplanıyor. Bu nedenle ağustos ayı boyunca, aşı kampanyasının hızlanması için yeni yöntemler denenmesi masada...

Aşıda eylül hedefi! 50 milyona en az bir doz - Sayfa 1

Sonbahar gelmeden önce Türkiye’nin büyük bölümünü aşılamak için başlatılan çalışmalar, Kurban Bayramı’nda kesintiye uğrayacak. Bu da vaka sayılarının artması endişesi yarattı.

1 9
 
Aşıda eylül hedefi! 50 milyona en az bir doz - Sayfa 2

Yaş gruplarının aşağı doğru inmesi nedeniyle aşıya ilgide azalma yaşanıyor. Yaz tatilleri ve önümüzdeki 9 günlük bayram molasının aşılama hızını düşüreceği hesaplanıyor. Halen günlük yeni doz sayısının 300 bin civarında olduğu belirtiliyor. Bu nedenle ağustos ayı boyunca, aşı kampanyasının hızlanması için yeni yöntemler denenecek.

2 9
 
Aşıda eylül hedefi! 50 milyona en az bir doz - Sayfa 3

Yapılan değerlendirmelerde vaka sayısının bayramdan sonra artacağı, Delta varyantının oranının da yükseleceği tahmin ediliyor.

3 9
 
Aşıda eylül hedefi! 50 milyona en az bir doz - Sayfa 4

Normalleşme kararları ve bayram hareketliliği hesaba katıldığında temmuz sonunda Türkiye’deki vakaların yüzde 40’ından fazlasının Delta virüsü olacağı belirtiliyor. Bu noktada yapılacak en önemli işlemin, maske ve mesafenin önemini yeniden hatırlamak ve aşılamayı hızlandırarak sürdürmek olduğu kaydediliyor.

4 9