Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara rahatlama için tarih verdi

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, basamak basamak ilerleyeceklerini ifade etti.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara rahatlama için tarih verdi
Son Güncelleme: 20 Ocak 2021 Çarşamba 12:55
20 Ocak 2021 Çarşamba 12:43

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve dünya üzerinde 2 milyon kişiyi hayattan koparan koronavirüs salgınıyla amansız mücadele sürüyor. Vaka ve ölü sayılarının yeniden yükselişe geçmesiyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke tedbirleri ve kısıtlamaları sıkılaştırdı.

Koronavirüs aşısının uygulanmaya başlaması ve uygulanan kısıtlamalar nedeniyle vaka sayılarında ciddi bir düşüş yaşandı. Bu gelişme ile birlikte vatandaşlar kısıtlamalardan ne zaman ne şekilde çıkılacağını merak eder oldu.

Konuya ilişkin Pendik'te katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, kısıtlamaların sona ermesi adına en büyük güçlerinin aşı olduğunu belirterek, ''Hala ölülerimiz var, bu nedenle kayıplar en aza inene kadar bir oranda kısıtlamalar sürebilir. Basamak basamak kaldırılabilir''dedi.

Kısıtlamaların kalkması için bir tarih vermenin güç olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ateş Kara, ''Aşıların yoğun olarak uygulanmasının ardından elimiz rahatlayacak'' şeklinde konuştu.

Eski yaşantılarımıza dönme sinyali de veren Prof. Dr. Kara, bunun biraz zaman alacağını ifade ederek, ''Genel rahatlamamız ne zaman olur diyecek olursak, aşıyı ne kadar uygulayacağımıza, bizim aşıyı ne kadar kabul edeceğimize bağlı ama bu dönem her halde 2021 yılının yaz aylalarında bir miktar olacaktır. 2022 yılında daha da rahat olabilir'' diye konuştu.

Ülkemizde son 24 saatte ölümcül virüse 167 kayıp daha verdik. 6 bin 818 yeni vaka tespit edilirken hasta sayısı 761 olarak açıklandı. 

Son bir günde 7 bin 218 kişi ise virüsü yenerek sağlığına kavuştu.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar