için kaldı

Zuhal Olcay’a 'Erdoğan'a hakaret'ten hapis cezası

Sanatçı Zuhal Olcay hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla 4 yıla kadar hapis talep ediliyor. Zuhal Olcay'a 'Erdoğan'a hakaret'ten dava açıldı.

Zuhal Olcay’a 'Erdoğan'a hakaret'ten hapis cezası
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
12 Aralık 2017 Salı 13:09

Sanatçı Zuhal Olcay hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Dava kapsamında Olcay için 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sözcü'nün haberine göre, sinema ve tiyatro oyuncusu Zuhal Olcay'a, 5 Ağustos Cuma akşamı Kadıköy'deki bir mekanda şarkı söylerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. Söz konusu 'hakaret' soruşturması tamamlandı.

Buna göre, 7 Ağustos tarihinde ‘155 Polis İmdat' ihbar hattına yapılan şikayet üzerine Kadıköy Emniyet Müdürlüğü'nce sanatçının şarkı söylediği gecenin video görüntüleri incelendi. İncelemenin ardından soruşturma dosyası, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmanın ardından, sanatçının söylediği şarkının sözlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uyarladığı ve şarkı söylerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik el işareti yaparak alenen hakaret ettiği ifade edildi.

'ŞARKIYI ERDOĞAN'A SÖYLEDİM, EL HAREKETİNİ SEYİRCİYE ÇEKTİM'

Zuhal Olcay'ın Emniyet'teki ifadesinde, “Boş vermişim dünyayı” isimli şarkıyı “Recep Tayyip Erdoğan hepsi boş hepsi yalan bir gün hayat bitecek dersin görmüşüm rüya” şeklinde yorumladığını kabul ettiği belirtildi.

Öte yandan Olcay, sahnede içkiyi fazla kaçırdığını ve el hareketini sahnenin ön kısmında bulunan bir seyircinin laf atması üzerine yaptığını belirtti. Seyircilerinde içki aldıklarını o esnada alkolün verdiği durumla hoş olmayan hareketler yapmış olabileceğini kaydederek, bu hareketin Cumhurbaşkanı'na hakaret ile bağdaşmayacağını beyan etti ve suçlamaları kabul etmedi.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Zuhal Olcay’ın şarkı sözlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uyarladığı ve yaptığı el hareketinin Cumhurbaşkanı'na yönelik olduğu iddiasıyla önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar