Zuhal Olcay Cumhurbaşkanı'na hakaret mi etti?

Sahne aldığı sırada Zuhal Olcay Cumhurbaşkanı'na hakaret mi etti? Ne hakarette bulundu?

Zuhal Olcay Cumhurbaşkanı'na hakaret mi etti?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
22 Mart 2018 Perşembe 13:55

Zuhal Olcay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. İşte haberin detyaları..

Kadıköy’de sahne aldığı mekanda şarkı söylerken Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istenen sanatçı Zuhal Olcay 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tarafların dosyayı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıması bekleniyor. Üst mahkeme kararı onarsa Zuhal Olcay'ın cezası 1 yıldan az olduğu için denetimli serbestlikten doğrudan yararlanabilecek. Olcay'ın basın danışmanı "Karar kesinleşmediği için şu anda açıklama yapmıyoruz" dedi.

İstanbul Kadıköy'de bir mekanda 5 Ağustos 2016 tarihinde sahne alan sanatçı Zuhal Olcay iddiaya göre, “Boş vermişim dünyayı” isimli şarkısını söylediği sırada müziğe uyumlu bir şekilde “Recep Tayyip Erdoğan hepsi boş, hepsi yalan, bir gün hayat bitecek dersin görmüşüm rüya” şeklinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözler sarf etti. Zuhal Olcay hakkında, “alenen Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları Ela Ezgi Yelmen ve Şule Işıl katılırken, sanık Zuhal Olcay katılmadı. Şikayetlerinin devam ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ela Ezgi Yelmen, Zuhal Olcay'ın cezalandırılmasını talep ettiklerini belirtti.

Kararını açıklayan mahkeme, Zuhal Olcay'a “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıl hapis cezası verdi. Ardından “iyi hal” indirimi ile 10 aya düşüren mahkeme, sanatçının daha önce de kamu görevlisine hakaret suçundan 10 bin 620 lira adli para cezasından hükümlü olduğunu gerekçe göstererek bu cezayı ertelemedi.Öte yandan Zuhal Olcay’ın basın danışmanı, kararın kesinleşmediğinden dolayı şu anda açıklama yapmadıklarını belirtti.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 155 Polis İhbar Hattı'nı arayan bir kişinin, Olcay'ın, 5 Ağustos 2016'da, Kadıköy'de bir mekanda şarkı söylediği sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerecek şekilde eliyle hareket yaptığını ilettiği belirtilmişti.

İddianamede, Olcay’ın mekandaki görüntülerinin incelendiği ve Zuhal Olcay’ın, "Boş vermişim dünyayı" isimli şarkıyı müziğe uyumlu şekilde "Recep Tayyip Erdoğan hepsi boş, hepsi yalan, bir gün hayat bitecek dersin görmüşüm rüya" şeklinde uyarladığı, bir yandan şarkı söylerken bir yandan da eliyle işaret yaparak izleyici kitlesine gösterdiği Zuhal Olcay'ın, toplumca hakaret sayılabilecek bu hareketi tekrarladığının belirtildiği iddianamede, Olcay'ın "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar