için kaldı

Ortaöğretimden liseye geçişte 'yeni sistem' sinyali

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, TRT Haber'de yeni döneme ilişkin soruları cevapladı.

Ortaöğretimden liseye geçişte 'yeni sistem' sinyali
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
17 Eylül 2018 Pazartesi 14:19

TRT Haber'de yeni döneme ilişkin soruları cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "15 Ekim'de vizyon belgemizi açıklayacağız. Birçok kişi icraat bekliyor. Sosyal medyada bunu fark ediyorum. Veriyi görmeden, planlama yapmam. 15 Ekim'e kadar bir sabretsin insanlar. Ben bilerek acil icraatlara geçmemeyi tercih ediyorum. Eğitim uzun soluklu bir iş. Biz bir maraton koşuyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yapacağımız değişilik sistemin bütün bileşenlerine yönelik. Yeni mezun olacak öğretmen adaylarımızın eğitiminin yeniden düzenlenmesi ve eski öğretmen okulu tarzında yönelmek söz konusu." diyen Bakan Selçuk, "Mevcut öğretmenlerimize bir katkı sağlamak. Öğretmenlerden şikayet ediliyor ama öğretmen gerçekten çağın gerektirdiği destekleri alamıyor. Öğretmenlik kişinin kendi öğrenme yolculuğudur. Kendisi olgunlaşır, bu süreçte öğrencilere faydalı olur." dedi.

Karma eğitim açıklaması

Bakan Selçuk, karma eğitimle ilgili bir soruya, "Bin tane şey saysam bunların içinde karma eğitimle ilgili bir şey olmaz. Bazen o kadar şaşırıyorum ki... Diyorum ki Türkiye nasıl böyle şeyleri konuşur." şeklinde cevap verdi.

"20 bin öğretmen alınacak"

Ayrıca Ziya Selçuk, "Aralık sonunda 20 bin öğretmen alınacak" açıklamasında bulundu.

Ortaöğretimden liseye geçişte 'yeni sistem' sinyali

Ziya Selçuk, "Ortaöğretimden liseye geçişte bazı adımlar olacak." dedi.

İşte Bakan Selçuk'tan ortaöğretimden liseye geçiş ile ilgili açıklamalar:

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar