Bakan Kurum: TOKİ'ye borcunu kapatana yüzde 22 indirim

Katıldığı bir programda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ’ye erken ödeme yapacaklara yüzde 22 indirim uygulanacağını söyledi.

Bakan Kurum: TOKİ'ye borcunu kapatana yüzde 22 indirim
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
16 Mart 2019 Cumartesi 12:12

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CNN Türk’te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

6.7 milyon konutun dönüşmesinin gerektiğini ifade eden Bakan Kurum, “Yaklaşık 21 milyon binamız var. Şu anki deprem yönetmeliklerine uygun binalar değil. Riskli binalar var. O 6.7 milyonun da 1.5 milyonu acil dönüşmesi gerekiyor.”

Kurum konuşmasında şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımıza iki müjde verelim. Birinci müjdemiz, 50 bin sosyal konut projemiz başlattık. Mahalle kültürünü yansıtacağımız, yatay mimariyi yansıtacağımız örnek medeniyetin tarif ettiği şeklinde 67 ilimizde sosyal konut projesine başlattık. Yatay yapılaşmayı her ilimizde pilot uygulamaları yapmış olacağız. Bu uygulamalar doğru örnekler; inşaat sektörüne de yol gösterecek. TOKİ de aslında bir halk ekmek fabrikasıdır. O da toplu konutla ilgili bir fabrikadır. Biz bu noktada yatay mimariye yön vermek zorundayız.

İstanbul’umuzda da 6 bin 300 konutumuz var, 652 lira taksitle vatandaşlarımız ev sahibi olabiliyorlar. 240 aya varan da vadeler var. 200 bine yakın başvuru oldu. Ve 19 Nisan'da başvurularımız bitecek. Bizim hedefimiz 250 bin sosyal konut yapmak. İlk 50 bini yapıyoruz, gelen talebe göre de illerimizin dağılımını yapacağız ve 2023'e kadar 250 bin konutumuzu kararlı şekilde yapacağız.

“TOKİ'ye borcunu kapatana yüzde 22 indirim”

Bir başka müjde; bugüne kadar TOKİ'den ev almış vatandaşlarımız var. 210 bin vatandaşımızı ilgilendiren süreçte, biz inşallah 21 Mart tarihi itibariyle vatandaşlarımızın borçlarını 19 Nisan'a kadar kapatmaları halinde yüzde 22 indirim kampanyasını başlatıyoruz. Eğer borçlarını kapatırlarsa yüzde 22 indirim alabilecek. İlk defa vatandaşlarımıza duyurmuş olalım.

“Kanal İstanbul kenarına 500 bin kişi gelecek”

Kuzey'de havalimanımız yapılıyor ve açıldı. Havalimanına bağlantı yapılacak. Küçükçekmece Gölü'yle başlayıp yeni havalimanına yapılacak olan Kanal İstanbul güzergahta proje tasarladık, planlama yaptık. Bu aksa 500 bin kişi gelecek. İstanbul'a yakışır ülkemize yakışır örnek şehircilik anlayışıyla imar yapılacak.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar