Bakan Kurum açıkladı: Yüksek binaların takipçisi olacağız

Katıldığı bir programda konuşan Bakan Murat Kurum, “Şehirlerimizin silüetini bozan, bilhassa kentsel dönüşümde, yüksek binaları biz istemiyoruz" dedi

Bakan Kurum açıkladı: Yüksek binaların takipçisi olacağız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
14 Kasım 2018 Çarşamba 11:23

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı Editör Masası’na katıldı.

Kurum, "Bugün için 5-5,5 milyon konutun dönüşmesi gerekiyor. 2025'te 7,5 milyon yapıya ulaşıyor. Bizim bunları bir an önce dönüştürmemiz şart. Kentsel dönüşümde stratejimiz şu, kesinlikle imar artışı olmayacak, imar artışı olacaksa eğer yüzde 20-25’i geçmeyecek. Ülkemizin şehirlerinin önümüzdeki 50 yılını planlamak istiyoruz." dedi

“Yüksek binalara müsaade etmeyeceğiz”

Kentsel dönüşümü yapacak firmanın teknik ve mali yeterliliğinin olması gerektiğini vurgulayan Kurum, "Belediye başkanlarımıza şunu söylüyoruz, yüksek katlı bina kesinlikle istemiyoruz. Bunun takipçisiyiz ve bu noktada yüksek bina yapılmasına müsaade etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Bakan Kurum 18 ilde 33 Millet Bahçesi yapıldığını belirterek, Cumartesi günü 5 Millet Bahçesi'nin açılacağını açıkladı. Bakan Kurum açıklamasının devamında şunları kaydetti:

Cumartesi günü Cumhurbaşkanımızın katılımıyla 5 millet bahçesi açılışını yapacağız. Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Çırpıcıçayırı Zeytinburnu ve Ataköy Baruthane Millet Bahçeleri açılışı yapılacak.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar