için kaldı

YSK'nın KHK'lı seçmen kararına CHP'den ilk tepki

YSK, AK Parti'nin KHK'lı seçmenlerin oy kullandığı yönündeki başvurusunu reddetmesinin ardından, bir açıklama da CHP'den geldi.

YSK'nın KHK'lı seçmen kararına CHP'den ilk tepki
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
23 Nisan 2019 Salı 19:22

Beraberinde CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve bazı  Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle resepsiyona katılan Kılıçdaroğlu, TBMM  Başkanı Şentop ile selamlaştı. Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile de bir süre sohbet etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bir televizyon  kanalında yayımlanan 23 Nisan programında, bir çocuğun Almanya vatandaşı olmak  istediği yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşlığının öneminin herkese en iyi şekilde anlatılması gerektiğini belirtti.

"O yaştaki bir çocuk böyle bir talepte bulunuyorsa oturup büyüklerin  düşünmesi lazım. Bizde bir hata var, çocukta değil. O çocuğu bu atmosfere sokan siyaset anlayışını dışlamamız lazım." ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, herkesi kucaklayan siyaset anlayışının ülkede hakim kılınması gerektiğinin altını çizdi.

YSK'nin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu hizmetinden  çıkarılanların oy kullanabileceğine ilişkin kararının sorulması üzerine  Kılıçdaroğlu, "YSK'nin kanun hükmünde kararnamelilerle ilgili aldığı karar doğru  bir karar. Diyor ki 'Bunlar oy kullanabilirler.' Daha önce de benzer kararları  var." dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra resepsiyondan ayrıldı.

YSK itirazı reddetmişti

31 Mart seçimleri için AK Parti ve MHP yenilenmesi talebiyle olağanüstü itirazda bulunmuştu. AK Parti Büyükçekmece ilçesi ile İstanbul genelinde büyükşehir seçimlerinin yenilenmesini, MHP ise Maltepe ile İstanbul genelinde büyükşehir seçimlerinin yenilenmesini talep etmişti.

İstanbul seçimleriyle ilgili olağanüstü itirazları görüşen YSK, KHK'lıların oy kullanabileceğine karar verdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar