YSK'dan Maltepe kararı

YSK, Maltepe İlçe Seçim Kurulundan, MHP'nin sandık kurulu başkan ve üyeleriyle ilgili olağanüstü itirazındaki iddiaları araştırmasını istedi.

YSK'dan Maltepe kararı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
24 Nisan 2019 Çarşamba 17:20

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bugünkü gündem toplantısında AK Parti'nin Büyükçekmece, MHP'nin İstanbul geneli ve Maltepe seçim sonuçlarına ilişkin olağanüstü itirazları ele alıyor.

Kurulun bugünkü gündeminde, AK Parti'nin Büyükçekmece, MHP'nin İstanbul geneli ve Maltepe seçim sonuçlarına ilişkin olağanüstü itirazları bulunuyor.

Toplantıda bazı ara kararlar açıklandı. Ara kararda; sandık kurulu, başkan, memur ve üyelerin görevlendirilmesinde esas alınan listelerin, hangi kurumlardan temin edildiği hakkında Maltepe Birinci ve İkinci ilçe seçim kurullarından bilgi istedi.

Dün bazı ara kararlarını açıklayan YSK, '41 bin 132 kısıtlı seçmen' iddiasının araştırılmasını istemişti.

Kurul, il ve ilçe seçim kurullarına evrakların incelenmesi için 5 gün süre vermişti. MHP'nin talepleriyle ilgili de 5 gün süre verilebileceği belirtiliyor.

Önümüzdeki hafta başında araştırmanın tamamlanmasının ardından YSK'nın da yapacağı incelemenin ardından hafta sonuna kadar İstanbul'da seçimlerin iptal edilmesine yönelik itirazla ilgili kararını vermesi bekleniyor.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar