YPG'ye Cenevre'de net mesajlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus ve İranlı meslektaşları ile Cenevre'de gerçekleştirdiği görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında sona eren çekilme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

YPG'ye Cenevre'de net mesajlar
Son Güncelleme: 30 Ekim 2019 Çarşamba 02:35
30 Ekim 2019 Çarşamba 02:35

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suriye Anayasa Komitesini görüşmek üzere Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, Lavrov ve Zarif, görüşmenin ardından Astana formatında basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında YPG'nin Barış Pınarı Harekatı bölgesinden çekilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, "Bugün itibarıyla Rusya YPG'lilerin çekildiğini bildirdi. Rus ortaklarımıza inanıyoruz ancak teröristlere güvenemeyiz. Suriye'de güvenli bölgede YPG/PKK'lı terörist görürsek onları yok etmekte tereddüt etmeyiz" dedi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının başlamasının, ileriye doğru büyük bir adım olduğunu söyledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar