için kaldı

Youtuber Mervan Tepelioğlu kimdir? Youtuber Mervan Tepelioğlu’na kaçakçılık sorgusu

Youtuber Mervan Tepelioğlu kaçakçılık sorgusuna mı alındı? Youtuber Mervan Tepelioğlu'nun hangi videosu sorguya alınmasına neden oldu? Youtuber Mervan Tepelioğlu kimdir? Detaylar haberimizde…

Youtuber Mervan Tepelioğlu kimdir?  Youtuber Mervan Tepelioğlu’na kaçakçılık sorgusu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
12 Mayıs 2018 Cumartesi 08:06

 Youtuber Mervan Tepelioğlu, Youtube koyduğu bir video nedeniyle sorguya alındı. Tepelioğlu,  “200 bin TL’lik arabayı 45 bin TL’ye almak” konulu bir video çekti. Video geçtiğimiz şubat ayında yayınlandı. Youtuber Mervan Tepelioğlu’nun  Gürcistan’da dörtte bir fiyatına aldığı otomobili nasıl Türkiye’ye getirdiğini, nasıl ucuza mal ettiğini anlattığı videosu ilgi odağı oldu. Video mayıs ayına kadar 1.5 milyon kişi tarafından izlendi.

Videoda kim takipçilerin ‘bu kaçakçılığa girer’ ifadeleri yer aldı. Video sadece Tepelioğlu’nun hayranları tarafından değil, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından da izlendi. Araştırma yapan ekipler, Tepelioğlu’nun videoda anlattığı 2003 model Nissan 350 Z marka otomobilin yurda usulsüz olarak sokulduğunu belirledi. Otomobile el konuldu. İfadesine başvurulan Tepelioğlu, çekim için gittiği Trabzon’da, Gürcistan’da otomobillerin çok ucuz olduğunu öğrendiğini ifade ederek, “Konuyu araştırmak için Gürcistan’a gittim. Burada galerisi olan Murat Katemi ile tanıştım. Bu konuda bir video çekerek Türkiye’ye döndüm” dedi.

Soruşturma sonunda Tepelioğlu, hakkında dava açılıp açılmayacağı belli olacak.

MERVAN TEPELİOĞLU KİMDİR?

Merven Tepelioğlu 3 Ağustos 1996 İstanbul doğumlu. Youtube kanalını 2 Ağustos 2013’te açmıştır. Bundan yaklaşık 2 yıl sonra, 2 Temmuz 2015’te,100.000 aboneye ulaşarak büyük bir ilerleme kaydetmiştir. Normalde kanala 2 kişi video atarken 11 Ocak 2016’da kanala tek başına devam etme kararı almıştır.

Youtube kanalını başarıyla devam ettiren Mervan, aynı zamanda Facebook sayfasında da paylaşımlara önem vermektedir.

Mervan Tepelioğlu günümüzde 1 milyon 119 bin aboneye sahiptir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar