için kaldı

Yılman: Eşekler gibi pişmanım

Yazar Sevilay Yılman Yeni Havalimanı hakkında yazdıkları için pişman olduğunu belirtti.

Yılman: Eşekler gibi pişmanım
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
10 Eylül 2018 Pazartesi 13:21

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Yeni Havalimanı’nın ismini “Abdulhamit Han” olacağını yazmıştı. Bu paylaşımdan sonra sosyal medyada bu konu gündem olmuştu. Yılman böyle bir paylaşım nedeniyle Fatih Altaylı tarafından eleştirildiğini ve paylaşım nedeniyle pişman olduğunu ifade etti.

Yılman’ın ‘Çok haklısın Fatih Ağabey! Benimkisi büyük sorumsuzluk!’ başlıklı yazısı şöyle:

“Mutlaka görmüşsünüzdür. Fatih Altaylı’nın dünkü köşesinde yine bendeniz vardım.

Canı sağ olsun bu defa da epeyce fırçalamış.

Ancak manken Didem Soydan’a Malatyalıları aşağılayıp hakaret ettiği için yazdıklarımı cinsiyetlik kabul edip beni son derece nahoş ifadeler kullanarak suçlamasını reddettiğim gibi reddetmiyorum dünkü fırçasını.

Zira bu kez yerden göğe kadar haklı Fatih Altaylı.

Hakikaten yaptığım iş değildi, büyük bir ciddiyetsizlikti.

Diyorsunuz ki; “Ne oldu anlat Sevilay!”

Tüm içtenliğimle anlatayım meseleyi değerli okurlarım.

Geçtiğimiz Cumartesi… Off günüm. Yani izin günüm. Bir grup arkadaşımla öğlen buluştuk. Aralarında saygın iş adamlarının da olduğu bu arkadaş grubundan biri, yapımı devam eden 3. Havalimanı ile ilgili isim bombasını patlatıverdi.

“Kesin bilgidir… 3. Havalimanı’nın yeni adı Abdülhamid Han” dedi ve sonra da bu bilgiyi nasıl ve nereden aldığını aktardı.

Kaynağının adını ve ne şekil söylendiğini öğrendikten sonra tabii ben oturduğum yerden ayağa kalktım.

Ortamda bulunan herkes çok şaşırmıştı “Abdülhamit Han” ismi karşısında ama aralarındaki tek gazeteci bendim. Ve dolayısıyla da o an bütün mesleki reflekslerim onlardan farklı bir biçimde uçuşa geçmişti.

Ve nasıl oldu o an, ne oldu bana bilmiyorum… Bir garip oldum. Sanki ben o an yazmaz isem bir başkası yazacakmış ve bana gelen bu bilgi elimde patlayacakmış gibi bir garip, acemi bir muhabir edasına büründü ruhum ve duyduklarımı o an oracıkta tweet attım!

Sonra da dönüp muhabbete devam ettim, hiçbir şey olmamış gibi…

Ama aradan birkaç saat geçtikten sonra, yazdıklarımın dayanak gösterilerek bir Atatürk ve Abdülhamit tartışmasının başladığını öğrenince de tabii eşekler gibi pişman oldum.

Evet, uzun zamandır konuşuluyor, tartışılıyor 3. Havalimanı’nın isminin ne olacağı.

Hatta 24 Haziran öncesi ben bile bu konuda bir yazı yazmıştım. İsmin aynı kalması gerektiğini, yani Atatürk Havalimanı olarak devam etmesi gerektiğini yazmıştım.

Tamam… Çok merak edilen bir konu ve hatta bu konuda yapılan anketler bile oldu. Ve o anketlerde Abdülhamit Han ismi bayağı öndeydi…

Ama işte bu kadar hassas bir dönemde ben kesin bilgi olarak tweet atınca… Hiç arzu etmediğim, istemediğim bir ortam oluştu ve tam da Fatih Altaylı’nın dediği gibi zaten kavga etmek için bekleyen taraflara benim tweet bahane oldu ve olay çok büyüdü.

Samimiyetle söylüyorum… Allah şahit… Hâlâ o an ne oldu bana, neden o tweeti attım inanın kendime bile yapacak açıklama bulamıyorum.

Boşuna dememişler; “İnsan beşer… Kuldur şaşar” diye…

Ha bu arada, sonradan o tweeti sildim ama sildim de ne oldu?

Nihayetinde ok yaydan çıkmıştı.

Yazmam hata, “Millet benim yazdıklarımdan dolayı birbirine girdi” paniğiyle silmem ayrı bir hata…

Hülasa… Bu olay bana okkalı bir ders oldu ama gerçek şu ki şapşallaşma günümdü o gün… 20’lik dişlerim azdı, onların ağrılarından sızılarından mı yoksa gezegenlerden Satürn’ün düz dönmeye başlamasından mı bilmiyorum ama büyük aptallık ve dikkatsizlikti yaptığım.

Sorry…"

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar