için kaldı

Başbakan Yıldırım: Faillerin PKK sempatizanı olduğu yönünde polisin tespitleri var

TRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "Suruç saldırısıyla ilgili gelen ilk işaretler arkasında bölücü örgütün olduğu yönünde. Emniyet, valimiz, kaymakam olayları yatıştırmak için gerekli gayreti gösteriyor. Şu anda kontrol altına alınmış durumda." dedi.

Başbakan Yıldırım: Faillerin PKK sempatizanı olduğu yönünde polisin tespitleri var
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
14 Haziran 2018 Perşembe 22:01

Suruç saldırısı hakkında açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, “Suruç saldırısıyla ilgili gelen ilk işaretler arkasında bölücü örgütün olduğu yönünde. Emniyet, valimiz, kaymakam olayları yatıştırmak için gerekli gayreti gösteriyor. Şu anda kontrol altına alınmış durumda. Faillerin veya zanlıların PKK sempatizanı olduğu yönünde polisin kayıtları var, tespitleri var. Sebebi ne olursa olsun, zorla, kanla seçim kazanılmaz. Seçim demek demokrasi demek, seçim demek insanların iradelerini hür bir şekilde sandığa yansıtması demektir.” dedi.

"Kandil operasyonu Türkiye'nin güvenlik meselesidir"

Başbakan Binali Yıldırım, "Kandil operasyonu Türkiye'nin güvenlik meselesidir. Operasyonlar seçime endeksli değildir. PKK ile mücadelede İran bizimle işbirliğine hazır. Biz gerek FETÖ, gerek PKK, Türkiye'nin bekası meselesi olarak görüyoruz. Terörün komşu ülkelerde ülkeyi yok ettiğini gözümüzle görüyoruz. Terör, hala Türkiye'nin önemli bir gündem maddesidir. Muhalefetin cumhurbaşkanı adayları, terörle mücadele konusunda önemli bir söylem ortaya koymuyorlar. Bu memleket meselesi dediğiniz zaman birileri desteğini mi çekecek böyle bir endişeniz mi var?" açıklamasında bulundu. 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar