Yılbaşı etkinlikleri için Ankara, İstanbul ve birçok ilde üst düzey güvenlik önlemleri alındı

Yılbaşı etkinliklerinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için üst düzey güvenlik önlemleri alındı.

Yılbaşı etkinlikleri için Ankara, İstanbul ve birçok ilde üst düzey güvenlik önlemleri alındı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
31 Aralık 2017 Pazar 19:17

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde  gerçekleştirilecek yılbaşı etkinlikleri öncesi geniş güvenlik önlemeleri alındı. 

İstanbul'da yılbaşı eğlencelerinin merkezi özellikle Taksim ve İstiklal Caddesi'nde yer alan mekanlar ve sokaklar olacak. Yılbaşı etkinliklerinin İstanbul'da bir diğer hareketli merkezleri ise Şişli ve Beşiktaş. Polis Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş'ta geniş güvenlik önemleri aldı. 

Ankara'da ise Kızılay Meydanı yılbaşı etkinlikerinin merkezi olacak. Bu nedenle Kızılay Meydanı'da sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı yerlerden. 

İstanbul'da Güvenlik Önlemleri

Güvenlik tedbirleri kapsamında Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı. Taksim Meydanı'nın etrafı çelik bariyerlerle kapatılırken, bazı yerlerde arama noktaları oluşturuldu.

Vatandaşlar ile turistler üzerileri aranarak Taksim Meydanı'na alınıyor.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı meydana öğleden sonra kamyonlarla çelik bariyerler getirildi. Bunlar meydana açılan sokaklarla çevresine konuldu. 

Saat 15.00'ten itibaren ise vatandaşların meydana girmesi bu arama noktalarından geçirilerek sağlandı.

Meydanda ve İstiklal Caddesi'nde özel hareket polisleri de olası bir olumsuzluğa karşı konuşlandırıldı.

Ankara'da Güvenlik Önlemleri

Ankara'da da benzer güvenlik önlemleri alındı. Sabah saatlerinden itibaren kentin giriş noktalarında başlayan tedbirler kapsamında; saat 20.00'den itibaren Kızılay, Tunalı Hilmi ve Bahçelievler'de araç trafiğine izin verilmeyecek.

Bu meydanlara girmek isteyen vatandaşların üstü aranacak. Başkentte 10 bin güvenlik görevlisi gece boyunca mesai yapacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar