için kaldı

'Yıktırılan caminin yapı kayıt belgesi var'

Ali Rıza İlgezdi, AK Parti'li Üsküdar Belediyesi'nin Kirazlıtepe'de yıktığı tarihi cami için yapı kayıt belgesi bulunduğu açıkladı.

'Yıktırılan caminin yapı kayıt belgesi var'
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
15 Ekim 2018 Pazartesi 15:38

CHP Bahçelievler Hukuk Komisyonu'nun düzenlediği 'İmar Barışı; Sorunlar ve Çözümler' konulu panel CHP Bahçelievler İlçe Örgüt binasında gerçekleşti. Panele partililerin ve vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Avukat Ali Rıza İlgezdi, AK Parti'li Üsküdar Belediyesi'nin Kirazlıtepe'de yıktığı tarihi cami için yapı kayıt belgesi bulunduğu söyledi. Mimar Aysel Can Ekşi de Türkiye’de yapıların yüzde 80’nin kaçak olduğunu açıkladı.

"Yapıların yüzde 80'i kaçak"

“Çok paralar ödüyoruz, benim elektriğim suyum var, banka kredisi ile aldım neden tekrar para yatırayım ki vs. “ gibi mazeretlerde bulunanlara seslenen Aysel Can Ekşi, “Hepimizin röntgenleri çekilmiş durumda, bugünkü yapıların yüzde 80'i kaçak. İstediğiniz kadar elektriğiniz, suyunuz olsun, iskan belgesi alınmamış, kat mülküyetine geçmemiş bir yapı kaçak olarak değerlendiriliyor. İmar barışından yararlanmak istemiyorum diyenlere özellikle şunu söylemek isterim; binanız kaçak durumda kaldığı için daha sonra ile ilgili cezalar gelecek.“ uyarısında bulundu.

"Yıktırılan caminin yapı kayıt belgesi var"

AK Parti'li Üsküdar Belediyesi'nin Kirazlıtepe'de yıktığı cami ile ilgili bilgi veren İlgezdi o caminin de yapı kayıt belgesinin olduğunu söyledi. İlgezdi, “CHP'nin mahalle temsilcisi olan bir yiğit arkadaşımız girdi, TC. kimlik numarası ile e-devlet üzerinden Kirazlıtepe'deki camiye yapı kayıt belgesi aldı. Onay verildi. Üsküdar Belediyesi yapı kayıt belgesi alınmış, bunun da ötesinde bir ibadethane olan camiyi yıktı. CHP'li bir belediye bir caminin kapısını oynatsa neler yaşanacağını bir düşünün. Üsküdar'da camiler yıkıldı ama bir de satılan camiler var. Üsküdar Belediyesi'nin borcuna karşılık hazineye devredilen yerler var.” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar