Yeniden yapılandırma için son gün ne zaman?

Yeniden yapılandırma için son gün ne zaman? Maliye Bakanlığı ile belediyeler gibi diğer kamu idarelerine olan borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden yararlanmak isteyenler, 31 Temmuz'a kadar başvuruda bulunacak.

Yeniden yapılandırma için son gün ne zaman?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
26 Mayıs 2018 Cumartesi 22:24

Maliye Bakanlığının Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden  Yapılandırılmasına  ilişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin  mükerrer sayısında yayımlandı.
 
Tebliğle, Bakanlığa bağlı tahsil dairelerince takip edilen amme  alacakları, il özel idareleri ile belediyeler ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon  Başkanlıklarına (YİKOB) ait alacakların yapılandırılması, matrah ve vergi  artırımı, işletme kayıtlarının düzeltilmesine ilişkin hükümlerinin uygulanmasına  dair usul ve esaslar düzenlendi.

31 Mart ve önceki dönemlere ait ödenmesi gereken vergiler ve bunlara  bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, yeniden yapılandırma  kapsamında olacak. Çeşitli kanunlar kapsamında,  31 Mart'tan önce kesilen idari  para cezaları da yapılandırılabilecek.

E-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecek

Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine olan borçlar için, bağlı  bulunulan vergi dairesi yanında, posta yoluyla, www.gib.gov.tr ya da e-devlet  (www.turkiye.gov.tr) üzerinden başvuruda bulunabilecek

Borçlar 18 taksite kadar yeniden yapılandırılabilecek

Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süresi içinde, tamamen ya da  ikişer aylık dönemler halinde azami 18 eşit taksitte ödenmesi mümkün olacak. İlk  taksit ödeme süresi, 1 Ekim günü mesai saati bitiminde sona erecek. 18 taksit  yanında, 6, 9 ve 12 eşit taksitte ödeme seçenekleri de bulunacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar