Yeni kayıt dönemi başladı, peki ya okul seçimi nasıl olmalı?

Yeni kayıt döneminin başlamasıyla birlikte Okul seçimi nasıl olmalı? sorusu gündeme gelmeye başladı. Peki ya okul seçimi nasıl olmalı?

Yeni kayıt dönemi başladı, peki ya okul seçimi nasıl olmalı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
26 Nisan 2018 Perşembe 19:39

Erken kayıt dönemi yeni okula başlayacak çocuklar için en doğru kararın verileceği bir süreç olarak değerlendiriliyor. Veliler okullarla en aktif bir şekilde bu dönemde iletişime geçiyor. Peki ya Okul seçimi nasıl olmalı? sorusuyla ilgili detaylar haberimizde. 

Veliler okullarla en aktif bir şekilde bu dönemde iletişime geçiyor. Nisan ayında başlayan erken kayıtlarda en doğru kararı verebilmek için bir aydan fazla bir süre var. Peki çocuklarınız için en doğru okul seçimi nasıl yapılır?

İşte madde madde okul seçimi nasıl yapılır sorusunun cevabı?

Okul seçimi nasıl yapılır?

Okul seçimi yaparken ücretin uzun vadeli olarak karşılayıp karşılayamayacağınız iyi değerlendirilmeli. Özellikle 1'inci sınıfa başlayan bir çocuk herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı sürece ilkokul hayatı boyunca alıştığı sınıf ortamında ve öğretmeni ile eğitim hayatına devam ediyor.

Okul seçiminde ulaşım imkânları da önemle değerlendirilmeli. Küçük yaş grubundaki öğrenciler için çok özel durumlar dışında uzak denilebilecek bir okulun tercih edilmesi çok doğru değildir. Çok erken kalkmak, yolda uzun vakit geçirmek gibi unsurlar çocuğun okuldaki performansını olumsuz etkiler.

Bir okul listesi hazırlayın. Listeyi 5 ya da 7 okulla sınırlı tutmanızda fayda var.İkinci adımda ise bütçeye uymayan okulları eleyin.

Okul seçimi yaparken oluşturduğunuz listedeki okulları mutlaka çocuğunuzla birlikte gezin. Bunu yaparken de mümkünse çocukların okulda olduğu saatleri seçin.

Seçitğiniz okullardaki sınıfları da gezmeyi ihmal etmeyin. Eğitim materyalleri ne kadar zengin gözlemleyin.

Okulları internet üzerinden araştırırken aldığı ödüllere mutlaka bakın.

Seçtiğiniz okullardaki öğretmenlerle konuşun. Kolejde sizinle görüşen kişinin konuşma ve hitap tarzına dikkat edin.

 İLKOKUL SEÇİMİ YAPARKEN YABANCI DİLİN ÖNEMİ

Yabancı dil eğitimini çok iyi araştırın. İyi bir yabancı dil eğitimiyle çocuklarınız mesleki kariyerlerinde başarılı bir noktaya gelebilir.

Uzmanların dikkat çektiği bir başka konuda okulların teknolojiye yaptığı yatırım. Bu yıl okula başlayacak öğrencilerin çabuk öğrenen ancak bir o kadar da çabuk sıkılan ve tüketen Z nesli olduğunu hatırlatan uzmanlar "Seçeceğiniz okul çocuğunuzu dünya vatandaşlığına hazırlamalı. Bu nedenle okulların yabancı dil kadar teknolojik açıdan tüm imkânları sunması gerekiyor. Bir okul çocuğunuzu yabancı üniversitelere de sokmalı" diyor.

OKUL SEÇİMİ YAPARKEN DİSİPLİNE ÖNEM VERİLMELİ

Okul seçiminde disiplin faktörünün de göz önünde bulundurulması gerekir. Belirli bir performansla çalışan çocukların daha mutlu ve daha başarılı olduğu söyleniyor. Gelecek yaşamlarında iyi bir başarıya ulaşmanın tek yolu disiplindir.  

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar