Bakan Kurum: Yeni düzenlememizle Sinop’umuzun güzelliğine güzellik kattık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bakanlıkça Sinop’ta yapılan çalışmalarla ilgili resmî sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sinop için 30 yıllık bir hayaldi. Surları perdeleyen yapıları temizledik. Sinop meydanını; tarihi, kültürü, medeniyeti yeniden gün yüzüne çıkardık. Millet Bahçemizle de şehrimize nefes aldırdık. Yeni düzenlememizle Sinop’umuzun güzelliğine güzellik kattık.” dedi

Bakan Kurum: Yeni düzenlememizle Sinop’umuzun güzelliğine güzellik kattık - Sayfa 1

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sinop’ta Bakanlık tarafından gerçekleştirilen bir dizi çalışmalara ilişkin resmî sosyal medya hesabından video yayımlayarak açıklamalarda bulundu.

1 23
 
Bakan Kurum: Yeni düzenlememizle Sinop’umuzun güzelliğine güzellik kattık - Sayfa 2

Bakan Murat Kurum, yaptığı paylaşımda Sinop’ta Bakanlığın çalışmalarıyla hayallerin gerçeğe dönüştüğünün altını çizerek “Sinop için 30 yıllık bir hayaldi. Surları perdeleyen yapıları temizledik. Sinop meydanını; tarihi, kültürü, medeniyeti yeniden gün yüzüne çıkardık. Millet Bahçemizle de şehrimize nefes aldırdık. Yeni düzenlememizle Sinop’umuzun güzelliğine güzellik kattık.” dedi.

2 23
 
Bakan Kurum: Yeni düzenlememizle Sinop’umuzun güzelliğine güzellik kattık - Sayfa 3

“Sinop’ta binlerce yıllık tarihi kale surları gün yüzüne çıkarılıyor”

Bakanlık açıklamasında da Sinop’ta binlerce yıllık tarihi kale surlarının gün yüzüne çıkarıldığı aktarılarak başlatılan çalışmalarla, tarihi dokuyu engelleyen tüm yapıların yıkıldığı ve tarihi saat kulesinin de bulunduğu Sinop Kalesi’nin ihtişamlı görünümüne kavuştuğu bildirildi.

3 23
 
Bakan Kurum: Yeni düzenlememizle Sinop’umuzun güzelliğine güzellik kattık - Sayfa 4

“Sinop meydan projesi ile şehre nefes aldıran geniş bir alan kazandırıldı”

Sinop Meydan Projesi ile şehre nefes aldıran geniş bir alan kazandırıldığı, bu alana da millet bahçesi yapıldığı ve açık hava müzesi oluşturulduğu ifade edilen açıklamada, müzede Osmanlı, Selçuklu, Roma ve Bizans’a ait aslan heykeli, çeşme kemeri gibi pek çok tarihi eserin sergilendiği kaydedildi.

4 23