Kamuda HES dönemi! Yeni dönem başladı

Ülkemizde koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni önlemler alınmaya devam ediyor. Yeni normal dönemde koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi.

Kamuda HES dönemi! Yeni dönem başladı - Sayfa 1

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrası İstanbul'da bugünden itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarında HES kodu zorunlu hale getirildi. Artık işlemler HES (Hayat Eve Sığar) uygulamasıyla yapılıyor. Vatandaşlar HES kodu sorgulandıktan sonra binaya giriş yapabiliyor.

1 15
 
Kamuda HES dönemi! Yeni dönem başladı - Sayfa 2

Yeni normal dönemde koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi Bugün hayata geçen uygulamada Bağcılar Kaymakamlığı önündeki vatandaşlar, HES kodu uygulamasıyla binaya giriş yapabildi. Uygulamayı kullanmayı bilmeyen görevlilerden yardım istedi.

2 15
 
Kamuda HES dönemi! Yeni dönem başladı - Sayfa 3

Girişlere uygulamanın nasıl kullanılacağının anlatıldığı bilgilendirme afişleri asıldı. Birçok vatandaş bu afişlere bakarak uygulamayı kullanabildi. Ayrıca Türkçe bilmeyenler için Arapça ve İngilizce dillerinde de bilgilendirme notları bulunuyor.

3 15
 
Kamuda HES dönemi! Yeni dönem başladı - Sayfa 4

Danışma bölümünde karşılanan vatandaşların Hayat Eve Sığar uygulamasından, SMS veya E Devlet üzerinden edindikleri HES kodu sorgulanıyor. HES kodu sorgulaması yapılan ve risk taşımadığı tespit edilen kişiler, x-ray cihazından geçtikten sonra işlem yapacakları birime gidiyor. HES kodu olmayanlar ise kamu binalarındaki hizmetlerden faydalanamayacak.

4 15