Bakan Karaismailoğlu: Yeni bir çağın kapısını açıyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul dünyayı Türkiye'ye bağlayacak. Yeni bir çağın kapısını açıyoruz" dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Yeni bir çağın kapısını açıyoruz
Son Güncelleme: 26 Haziran 2021 Cumartesi 15:15
26 Haziran 2021 Cumartesi 14:50

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü Temel Atma Töreni'ndeki konuşmasını gerçekleştirdi.

Bakan Karaismailoğlu, "Boğaz'ın çevresindeki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayacak. Kanal İstanbul seyir güvenliği açısından Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak. Ülkemiz küresel ticaretten daha çok pay alacak. Kanal İstanbul, dünyayı Türkiye'ye bağlayacak." dedi.

Daha sonra sözü AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım aldı. 

 

 

Yıldırım, "Kanal İstanbul üzerinden kamuoyunda olumsuz algı oluşturmak isteyenler oldu. Biz bunları biliyoruz. Dünyanın en büyük havalimanını yaparken de aynıydı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü, Havalimanını yapmayın diye bize kafa tutmaya çalışmışlardı. Dünyanın en büyük havalimanı buna rağmen yapıldı, ama en çok onlar kullanıyor. Yapılana kadar böyle oluyor, yapılınca da ilk onlar kullanırlar."ifadesini kullandı.

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu sadece İstanbul'un değil, bölgenin projesidir. İstanbul Boğazı'nı korumaya alacak bir projedir. Bugün Boğaz'dan 40 binden fazla gemi geçiyor. Taşınan malların çoğu patlayıcı, her biri bir bomba. Biz diyoruz ki, emniyetli bir su yolu yapalım, tarih ve kültür şehrinin Boğaz'ı İstanbul'a kalsın. Bu proje bu kadar hayati öneme sahip. Gelecek 5 yılda dahi 5 milyar tonluk yük artışı söz konusu. Boğaz'ın boyunu büyütemeyeceğimize göre; boğazların kaza riskini ben kamuoyuna bırakıyorum. Her yönü ile çok önemli bir projedir.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar