için kaldı

Bakan Kurum: Yeni Ayder’imiz bugünden güzel değil, çok daha güzel, yeşil ve yaşanabilir olacak

Bakan Kurum, Bakanlığın Ayder’de yaptığı çalışmalarla ilgili resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ayder’imizin güzelliğini bozan yapıları kaldırıyoruz. Yöresel mimariye uygun bir tesis yaparak hepsini aynı çatı altında topluyoruz. Bunu da doğal yapısı tahrip edilmiş 17 bin 478 metrekare alanın sadece 3 bin 863 metrekarelik kısmına yapıyoruz." dedi

Bakan Kurum: Yeni Ayder’imiz bugünden güzel değil, çok daha güzel, yeşil ve yaşanabilir olacak - Sayfa 1

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ayder Koruma ve Yenileme Projesi’ne ilişkin bilgi verdi. Bakan Kurum Ayder’de altyapının yenilendiğini, doğal yapıyı hiçbir şekilde bozmadan otoparkın yer altına indirildiğini ve bölgeye ahşap seyir terasları yapıldığını belirtti. Bakan Kurum, “Ayder’imizin güzelliğini bozan yapıları kaldırıyoruz. Yöresel mimariye uygun bir tesis yaparak hepsini aynı çatı altında topluyoruz. Bunu da doğal yapısı tahrip edilmiş 17 bin 478 metrekare alanın sadece 3 bin 863 metrekarelik kısmına yapıyoruz. Geri kalan 13 bin 615 metrekare yeşil alan olacak. Doğal doku daha da ortaya çıkınca, yeni Ayder’imiz bugünden güzel değil, çok daha güzel, yeşil ve yaşanabilir olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

1 11
 
Bakan Kurum: Yeni Ayder’imiz bugünden güzel değil, çok daha güzel, yeşil ve yaşanabilir olacak - Sayfa 2

“Afet riskleri ve yapı yoğunluğu azaltılıyor”

Bakanlık açıklamasında ise projeye ilişkin detaylar verilirken; Ayder’de var olan çarpık ve afet riski altındaki yapıların yenilendiğinin, kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi sağlanırken afet risklerinin bertaraf edildiğinin, bölgenin doğal özelliklerinin korunarak bölgedeki yapı yoğunluğunun azaltılması gerektiğinin altı çizildi. Ortak bir mimari dille çalışmaların sürdüğüne dikkat çekildi.

2 11
 
Bakan Kurum: Yeni Ayder’imiz bugünden güzel değil, çok daha güzel, yeşil ve yaşanabilir olacak - Sayfa 3

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca Ayder’e İlbank eliyle yapılan çalışmalar kapsamında altyapı tamamıyla yenilendi. 3 kilometre bisiklet yolu, 6 kilometre içme suyu hattı, 7 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı ile atık su arıtma tesisi yapıldı.  Sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı.

3 11
 
Bakan Kurum: Yeni Ayder’imiz bugünden güzel değil, çok daha güzel, yeşil ve yaşanabilir olacak - Sayfa 4

“Ayder girişine doğal yapıyı bozmadan yerin altında olacak şekilde 1.750 adet araçlık kapalı otopark inşa edildi”

Otopark problemini çözmeye yönelik Ayder girişine tamamen doğal yapıyı bozmadan yerin altında olacak şekilde 1.750 adet araçlık kapalı otopark inşa edildi. Vatandaşlar, ringlerle tesislerden yararlanabilecek.

4 11