için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: İlaçlarını hemen temin edin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de sadece 7 kişide görülen 'Beyincik erimesi' hastası Bursalı Zeynep Sargın'ın ilacının temin edilmesi için talimat verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: İlaçlarını hemen temin edin
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
5 Ağustos 2019 Pazartesi 13:48

Halk arasında "beyincik erimesi" olarak bilinen NCL hastası Bursalı Zeynep Sargın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın il teşkilatlarıyla bir araya geldiği yemek sırasında görüştü. Bursa milletvekillerinin aracı olması sonrası babası Selçuk Sargın ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük Zeynep'le yakından ilgilenirken babasından hastalığının son durumuyla ilgili bilgi de aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeynep'in yaşaması için sürekli alması gereken pahalı ilaçların temin edilmesi için yanındaki yetkililere talimat vererek, "Zeynep kızımızın yaşaması için ne gerekiyorsa yapın. İlaçlarını hemen temin edin" dedi.  

Türkiye'de sadece 7 kişide görüldü

NCL hastalığı, Türkiye'de 70 kişide görülürken, TİP2 türü ise sadece 7 kişide bulunuyor. 

Sargın ailesi, Sağlık Bakanlığı onayından geçen ancak SGK ödemesi kapsamına henüz alınmayan 'Brineura Cerliponase Alfa' adlı ilacın maliyetini kendi imkanları ile karşılayamadığı için valilik onayıyla "Zeynep yaşamak için desteğinizi bekliyor" şeklinde bir yardım kampanyası başlatmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar