Trafik kilitlendi! Yasaksız ilk Cumartesi sonrası İstanbul kızardı

Dün ‘kırmızı iller’ dışındaki şehirlerde aylar sonra yasaksız geçen ilk cumartesiydi. Bakan Koca, sabahın ilk saatlerinde tweet atarak, “Devamı, kıymetini bilmemize bağlı” diye uyardı. Fakat yurt genelinde sokaklar, caddeler ve sahiller ana baba günü gibiydi..

Trafik kilitlendi! Yasaksız ilk Cumartesi sonrası İstanbul kızardı - Sayfa 1

Koronavirüs nedeniyle üç aydır tüm yurtta uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı bu haftadan itibaren şehirlerin koronavirüs yoğunluğuna göre belirlendi. Çok yüksek riskli iller dışında dün tüm şehirlerde sokak kısıtlaması uygulanmadı.

1 8
 
Trafik kilitlendi! Yasaksız ilk Cumartesi sonrası İstanbul kızardı - Sayfa 2

Yeni kontrollü normalleşme kararları açıklanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, vaka sayılarında artış görüldüğünde kısıtlamalara geri dönüleceğine dikkat çekmişti.

2 8
 
Trafik kilitlendi! Yasaksız ilk Cumartesi sonrası İstanbul kızardı - Sayfa 3

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün sabah attığı tweet’le bir kez daha halkı uyardı. “Beklediğimiz cumartesilerin ilki. Devamı, kıymetini bilmemize bağlı. Zor günlere dönüş yolunu kapatalım; dışarı çıkıyorsak, maske takalım” dedi. Akşam üzeri de “Tüm gün dışarıda kalma kısıtlaması yok. Yavaş yavaş evin yolunu tutsak?” sözlerini paylaştı. Ancak dün yurt genelindeki manzara, bu uyarılara pek kulak asılmadığını gösterdi.

3 8
 
Trafik kilitlendi! Yasaksız ilk Cumartesi sonrası İstanbul kızardı - Sayfa 4

Caddeler, sokaklar, sahiller vatandaşların akınına uğradı. Kahvaltı mekanları dolup taştı. Özellikle turuncu renk (yüksek riskli) kategorideki İstanbul’da 3 aydır ilk defa cumartesi günü sokağa çıkanlar sahillere akın etti. Sahillerde aşırı kalabalık gözlenirken, Taksim, İstiklal Caddesi ve Sirkeci, İstanbul’un yoğun adreslerindendi.

4 8