için kaldı

ÖSYM Başkanlığı görevinden alınan Halis Aygün: Vicdanım rahat

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, vicdanının rahat olduğunu söylerken “4 yıl süreyle özveriyle çalıştık. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim, üzgünüm” dedi.

ÖSYM Başkanlığı görevinden alınan Halis Aygün: Vicdanım rahat
Son Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
4 Ağustos 2022 Perşembe 12:25

KPSS sınavında soruların önceden sızdırıldığına yönelik iddiaların ardından Erdoğan tarafından görevinden alınan Halis Aygün, Bizim Yaka Kocaeli gazetesine yaptığı açıklamada “Alnım açık, vicdanım rahat” diyerek, 4 yıllık görev süresinin tamamlanmasına bir ay kala kendisine 'itibar suikastı' yapıldığını iddia etti.

Aygün, “4 yıl süreyle özveriyle çalıştık. Her hafta sonu yılda yaklaşık 10 milyon kişinin katıldığı sınavlarda en küçük bir iddiaya meydan vermedik. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim üzgünüm” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunca başlatılan inceleme sonuna kadar Ankara’da kalacağını belirten Prof. Dr. Aygün, “Ben 4 yıl önce Kocaeli Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanıydım. İncelemenin tamamlanıp, raporun açıklanmasını ardından üniversiteme döneceğim, akademisyen olarak çalışacağım” şeklinde konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar