için kaldı

Velilerin otizmli çocukları yuhaladıkları iddiası

Aksaray'da bulunan bir okulda velilerin, eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep ettiği, okulun çıkış saatinde bir araya gelen velilerin, otizmli çocukları yuhaladığı iddia edildi. MEB konu hakkında soruşturma başlattı.

Velilerin otizmli çocukları yuhaladıkları iddiası
Son Güncelleme: 7 Kasım 2019 Perşembe 11:03
7 Kasım 2019 Perşembe 10:58

Aksaray’daki Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli çocuklarla aynı binada eğitim gören diğer çocukların velilerinin, otizmli çocuklara karşı eylem yaptığı iddia edildi.

Veliler, otizmli çocukların kendi çocukları ile aynı okulda eğitim görmesine karşı çıktığı ve okul müdürünün de bu eylemi desteklediği öne sürüldü.

“Bu nasıl bir kandırmaca?”

Otizmli bir öğrencinin velisi ise isyan etti. Veli, "Bu nasıl bir kandırmacadır, normal öğrencilerin gönderilmesi mümkün mü?" diye sordu ve şunları söyledi:

"Oraya normal çocuklarının ellerinden tutup 'Otizmli çocukları istemiyoruz' diyerek slogan atan ailelere sormak istiyorum; o çocuklar sizin çocuklarınız olsaydı ne yapacaktınız? Hiç düşündünüz mü siz orada toplanıp, eylem yaparken içerideki otizmli çocuklar ne düşündü?"

Anadolu Otizm Federasyonu (ANOFED) ise şu açıklamayı yaptı:

Soruşturma başlatıldı

Aksaray'da Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli öğrencilerin veliler tarafından yuhalanması olayıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar