için kaldı

Uygur Türklerini fişleyen Çinli şirkete 'ABD' darbesi

Çinli yapay zeka devi SenseTime, halka arz edilmesi için onay aldıktan üç hafta sonra ABD Hazine Bakanlığı tarafından kara listeye alındı. Uygur Türklerini tespit edebilen yüz tanıma programları geliştirdiği öne sürülen şirketin halka arzı, ABD’nin kararından sonra ertelendi.

Uygur Türklerini fişleyen Çinli şirkete 'ABD' darbesi
Son Güncelleme: 13 Aralık 2021 Pazartesi 14:39
13 Aralık 2021 Pazartesi 14:36

SenseTime tarafından yapılan açıklamada, Çin’in en pahalı yapay zeka çözüm sağlayıcılarından biri olan şirketin 767 milyon dolarlık halka açık listesini beklemeye aldığı duyuruldu.

ÇİN'İN LİSTESİ BEKLEMEYE ALINDI

Açıklama, Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nın SenseTime’ın halka arzını onaylamasından üç hafta sonra geldi. ABD Hazine Bakanlığı, 10 Aralık’ta SenseTime’ı “İnsan hakları ihlalinde bulunanlara uyguladığı” yaptırım listesi olan “Çin’in askeri-endüstriyel kompleksi” olarak eklemişti. Bakanlık, Uygur Türklerini tanımlamaya odaklanan şirketin yüz tanıma programları geliştirdiğini öne sürmüştü.

HALKA ARZ ERTELENDİ

Kara liste kararı, ABD’li yatırımcıların SenseTime hisselerini satın almasını engellerken, şirket bu karara yanıt olarak halka arzı erteledi. Ayrıca, potansiyel yatırımcılarının “çıkarlarını korumak” için yeni bir listeleme takvimini içeren ek bir izahname yayınlayacağını açıkladı.

"GERİLİMİN ORTASINDA KALDIĞIMIZ İÇİN ÜZGÜNÜZ"

Tarafına yöneltilen suçlamaların hepsine şiddetle karşı olduğunu açıklayan SenseTime, “Suçlamalar asılsızdır ve şirketimize karşı önemli bir yanlış algıyı yansıtmaktadır. Jeopolitik bir gerilimin ortasında kaldığımız için üzgünüz” dedi.
SenseTime 2019’da, Amerika şirketleriyle iş yapmasını engelleyen ABD Varlık Listesine alınmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar