Ünsal Ban, yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, yurt dışına kaçmaya çalıştığı sırada Muğla'nın Milas ilçesinde gözaltına alındı. Ban, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanma aşamasında olduğu eşi. Ban, Taşkesenlioğlu'na ait görüntüleri Sedat Peker'e vermekle suçlanıyor.

Ünsal Ban, yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı
Son Güncelleme: 29 Ağustos 2022 Pazartesi 14:30
29 Ağustos 2022 Pazartesi 14:28

Alınan bilgiye göre, hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında çerçevesinde gözaltı kararı bulunan Ban'ın deniz yoluyla yurt dışına kaçacağı ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Ban, Muğla'nın Milas ilçesinde kendisine ait olmayan bir araçla seyir halindeyken polis ekiplerince yakalandı. Ban'ın, her zaman kullandığı aracı bırakarak daha önce kullanmadığı bir araçla hareket ettiği, kontrol noktalarından kurtulmak için de dağlık yolları kullandığı öğrenildi.

Ünsal Ban hakkında, eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunuyor.

Ban, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanma aşamasında olduğu eşi. Ban, Taşkesenlioğlu'na ait görüntüleri Sedat Peker'e vermekle suçlanıyor.

ÜNSAL BAN KİMDİR?

Türk Hava Kurumu'nda (THK) üst kademelerde gören yapan Ünsal Ban, 2019 yılında AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile evlendi. 3 yıl evli kalan çift, geçtiğimiz aylarda boşandı. 1970 yılında Ankara'da doğan Ban, THK Üniversitesi'nde rektörlük yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar