için kaldı

Ülkü Ocakları’nda Ozan Arif istifası

Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanı İlhan Arıcı, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nden gönderilen 'Ozan Arif'in cenazesine katılım olmaması yönündeki talimat' yüzünden istifa etti.

Ülkü Ocakları’nda Ozan Arif istifası
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
16 Şubat 2019 Cumartesi 16:13

Ülkü Ocakları Genel Merkezi, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Ozan Arif’in cenazesi için 'Ozan Arif'in cenazesine katılım olmayacak' talimatı vermişti. Talimatın ardından Samsun'un Çarşamba İlçesi Ülkü Ocakları Başkanı İlhan Arıcı, görevinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

İlhan Arıcı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Ülkü Ocakları Genel Merkezi Ozan Arif’in cenazesine katılmama emri verilmiştir. Bu emre uymam şahsım adına ve ahde vefa adına mümkün değildir. Bu nedenle üç yıla yakındır yürütmekte olduğum Ülkü Ocakları Çarşamba İlçe Başkanlığı görevime bugün itibariyle son vermiş bulunmaktayım. Bu süreçte yanımızda olan olamayan herkezeden Allah razı olsun. Teşkilatıma zarar verecek her türlü yorumdan uzak durunuz.”

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ozan Arif olarak bilinen sanatçı Arif Şirin ile ilgili geçtiğimiz yıllarda davalık olmuştu. Devlet Bahçeli'nin avukatı Yücel Bulut dava sürecine ilişkin yaptığı bir açıklamada, “27.06.2017 tarihinde Arif Şirin (Ozan Arif) isimli şahsın kamuoyuna yansıyan hakaret dolu beyan ve ifadeleri nedeniyle gerekli hukuki süreç başlatılmış olup; adı geçen hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Şüpheli hakkındaki hukuki süreç titizlikle takip edilecektir” demişti.

Bahçeli ile davalık olmasının ardından Ozan Arif ile MHP’lilerin arası açılmıştı.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar