Kılıçdaroğlu: Ülkenin en temel sorunu işsizliktir

Yalova’da seçim çalışmalarında devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkedeki en temel sorunun işsizlik olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu: Ülkenin en temel sorunu işsizliktir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
15 Mart 2019 Cuma 14:37

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yalova’da STK temsilcileri ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, sözlerine Yeni Zelanda’daki saldırıyı kınayarak başladı.

Kılıçdaroğlu, "Her sabah yeni ve güzel bir güne başlamak isteriz. Güzel haberlerle karşılaşmak isteriz. Ama bu sefer kötü bir şey oldu ve Yeni Zelanda'dan acı haber geldi. Cuma namazı kılan Müslümanların üzerine ateş açıldığını, 49 kişinin hayatını kaybettiğini öğrendik. Acı bir haber. Bizi derinden yaralayan bir olay. Bunu yapanları lanetliyoruz. Sadece bu olayı Müslümanların lanetlemesi gerekmiyor. İnsan sevgisi, inancı olan herkesin böyle bir olayı lanetlemesi lazım. Batılı dostlarımıza da seslenmek isteriz. Müslüman üzerinden ve inanç üzerinden siyaset yapmanın ne kadar kötü sonuçlar doğuracağını Yeni Zelanda örneği göstermiştir" dedi.

“Ülkedeki en temel sorun işsizliktir”

Ülkedeki işsizliğe de değinen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bu ülkedeki en temel sorun işsizliktir. Ülkemizde işsizlik rakamı %13.5'a çıktı. Bu felaket bir şey. 2002 krizinde bile böyle bir tablo yoktu. İşsiz sayımız 7.5 milyona dayandı. Bunun büyük bir kısmı da üniversite mezunu işsizler. Bir iktidar işsizlik sorununu çözüyor ya da minimize ediyorsa o iktidar başarılıdır. Eğer işsizlik sorununu çözemiyorsa başarısızdır. Dünyanın neresine giderseniz gidin. İşsizlik yüzde 13'ün üzerine çıkmışsa orada büyük bir başarısızlık var demektir"

“Ülkenin üretimden kopartılması nedeniyle bir beka sorunu var"

Kılıçdaroğlu son zamanlarda tartışma konusu olan ‘beka’ tartışmasına da değindi. Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları söyledi:

“Bir ülkenin büyümesinin ve işsizlikle mücadelenin tüm dünyada tek yolu vardır. O da üretimdir. Üretirseniz, büyürsünüz. Üretirseniz kazanırsınız. Üretir yeni fabrikalar kurarsanız istihdam alanları açılır. Tarımı büyütürseniz çiftçiler çalışır ama Türkiye üretimden kopartıldı. Eğer bir beka sorunu aranıyorsa Türkiye'nin üretimden kopartılması nedeniyle bir beka, gelecek sorunu vardır. 17 yıl bu ülkeyi yöneteceksiniz. Sonuçta üretimden kopartılan bir Türkiye ve 7.5 milyon işsiz insan çıkartacaksınız."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar