için kaldı

Ukrayna'dan Azerbaycan'a destek

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, "Biz de Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü hep destekledik ve bu ilke bizim için kesinlikle değişmedi" açıklamasında bulundu.

Ukrayna'dan Azerbaycan'a destek
Son Güncelleme: 30 Eylül 2020 Çarşamba 15:34
30 Eylül 2020 Çarşamba 15:26

Ermenistan tarafından işgal edilen Dağlık Karabağ bölgesini geri almak için harekat başlatan Azerbaycan'a bir destek de önceki gün Ukrayna'dan gelmişti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna´nın, Azerbaycan´ın toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ettiğini açıkladı.

 "Desteğimiz kesinlikle değişmedi"

Azerbaycan´ın, Ukrayna´nın uluslararası alanda kabul gören toprak bütünlüğünü desteklediğinin altını çizen Ukraynalı Bakan Kuleba, "Biz de Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü hep destekledik ve bu ilke bizim için kesinlikle değişmedi" ifadelerini kullandı. Kafkasya´da tansiyonun düşürülmesi ve kan dökülmesinin durdurulması için çaba sarf etmek gerektiğini belirten Kuleba, Ukrayna´nın, çatışmaların şiddetlenmesi karşısında ilk tepki gösteren ülkelerden biri olduğunu vurguladı.

"Duruşumuz çok net"

Azerbaycan Dışişleri Bakanı ile telefon görüşmesi yaptığını ifade eden Kuleba, "Bizim duruşumuz çok net. Savaş her zaman acı, ölüm ve yıkım getirir. Kafkasya´da şu an yaşananlardan dolayı içtenlikle üzüntü duyuyoruz" diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar