Ahmet Hakan yazdı: Üç maddede Erdoğan’ın BM konuşması analizi!

Yazar Ahmet Hakan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’de yaptığı konuşmayı değerlendiren bir yazı kaleme aldı.

Ahmet Hakan yazdı: Üç maddede Erdoğan’ın BM konuşması analizi!
Son Güncelleme: 28 Eylül 2019 Cumartesi 09:20
28 Eylül 2019 Cumartesi 09:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı. Erdoğan yaptığı konuşmada ailesi ile birlikte Yunanistan’a geçerken botun alabora olmasıyla cansız bedeni sahile vuran Aylan bebeğin resmini de göstermişti.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşmayı ‘Üç maddede Erdoğan’ın BM konuşması analizi’ başlığıyla köşesine taşıdı.

 Hakan’ın yazısı şöyle;

Madde bir: “Dünya sahnesinde tüm mazlumların sesi olmak”. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bulunduğu makamın kendisine yüklediği bir misyon olarak görüyor bunu. “Bunu yapmazsam bu görevde ne işim var” anlayışında.

Madde iki: “Nükleer silah sahibi olmak sadece bazı ülkelerin hakkıdır” anlayışının tartışılmaz bulunmasına da... “BM’de beş ülke belirleyicidir” yaklaşımının herkes tarafından tartışmasız kabul edilmesine de... Net itirazı var Erdoğan’ın. Uluslararası platformları, işte bu itirazları dile getirme alanı olarak görüyor.

Madde üç: Hindistan’ın Müslümanlara yönelik uyguladığı acımasız politikalar... İsrail’in Filistin’de yürüttüğü işgal politikası... Ortadoğu’nun içler acısı hali... Batı’da ortaya çıkan Müslümanlara yönelik nefret söylemleri... Erdoğan’ın dikkatleri üzerine çekmek için kullandığı konular değil bunlar... Bunları samimiyetle kendi sorunu olarak görüyor. Gündeminden düşürmemesinin temel nedeni bu...”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar