TÜRSAB'da Firuz Bağlıkaya yeniden başkan!

TÜRSAB Başkanı yeniden Firuz Bağlıkaya oldu. 4 bin 45 TÜRSAB üyesi seyahat acentesi temsilcisinden 2 bin 510 oy alan Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB Başkanlığını 3 yıl sürdürecek.

TÜRSAB'da Firuz Bağlıkaya yeniden başkan!
Son Güncelleme: 2 Aralık 2019 Pazartesi 08:23
2 Aralık 2019 Pazartesi 08:21

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı yeniden Firuz Bağlıkaya oldu.

TÜRSAB'dan yapılan açıklamaya göre, TÜRSAB 24. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan yönetim, denetim ve disiplin kurulları seçimleri tamamlandı.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen seçimde, Türkiye'nin dört bir yanından gelen 4 bin 45 seyahat acentesi temsilcisi oy kullandı.

Rekor oy aldı

Rekor katılımın sağlandığı seçimin kazananı yüzde 63'lük rekor oy alan Firuz Bağlıkaya'nın listesi oldu.

Sandık başına giden 4 bin 45 TÜRSAB üyesi seyahat acentesi temsilcisinden 2 bin 510 oy alan Bağlıkaya, ikinci kez TÜRSAB Başkanı oldu. Bağlıkaya, 3 yıl süreyle TÜRSAB Başkanlığı yapacak.

Bu arada, TÜRSAB Başkanlığı için adaylıklarını açıklayan ve seçim kampanyalarını ayrı ayrı yürüten Davut Günaydın, Tansu Demir, Hasan Erdem seçim öncesinde birleşme kararı aldı. 3 aday ortak hazırladıkları beyaz listeyle seçime girdi. Davut Günaydın'ın başkan adaylığındaki ortak liste, 1464 oy aldı.

“Camiamıza yakışır bir kongre oldu”

Bağlıkaya, yeniden başkan seçilmesiyle ilgili ilk değerlendirmeyi Haber7'ye yaptı. Bağlıkaya, "Güzel bir kongre oldu. Bizim camiamıza yakışır bir kongre oldu. Teveccühleriyle tekrar seçildik. Önümüzde zor bir dönem var. Elimizden geldiği kadar layık olmaya çalışacağız. Katılan katılmayan herkese, diğer adaylara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Firuz Barbaros Bağlıkaya kimdir?

İstanbul’da doğdu. Otelcilik ve Turizm eğitiminin ardından yabancı dil eğitimi aldı.

1980 yılından itibaren turizm sektöründe otelcilik ve seyahat acentacılığı alanlarında çalışmaya başladı.

1995 yılından itibaren Rusya, Finlandiya, Norveç, İsveç ve Danimarka’da Detur ismiyle tur operatörlüğü faaliyetlerine başladı. Günümüzde Detur, kuzey ülkelerinde yıllık 250 binin üzerinde misafire hizmet vermektedir.

Bir dönem Türkiye Basketbol Federasyonu’nda Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Firuz Bağlıkaya, Türkiye ve Avrupa’da; FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası, Dünya Golf Şampiyonası ve Final Four Avrupa Basketbol Şampiyonası gibi önemli uluslararası organizasyonlarda görev aldı. 

2011-2014 yılları arasında Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 2. Başkanlık görevinin ardından, 2018 Mart ayından bu yana TÜRSAB Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Bağlıkaya, Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı (UKTAŞ) ve Kuşadası Efes Kongre Merkezi (KOMER) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinin yanı sıra; İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) İcra Kurulu Başkan Vekili, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi, Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı (TURSAV) Başkanı ve Mütevelli Heyeti Başkanı, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Seyahat Acentaları ve Rehberler Meclis Üyeliği görevlerini de yürütmektedir.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar