Türksat 5A'dan ilk sinyal!

Bu sabaha karşı fırlatılan Türksat 5A uydusundan ilk sinyal alındı. Hava koşulları nedeniyle fırlatılması yaklaşık bir saat ertelenen uydu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan bir açıklama geldi.

Türksat 5A'dan ilk sinyal!
Son Güncelleme: 8 Ocak 2021 Cuma 10:22
8 Ocak 2021 Cuma 10:16

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat AŞ'nin Gölbaşı Yerleşkesinde düzenlenen toplantıda Türksat 5A'nın fırlatılması ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Türksat 5A'nın Türkiye saatiyle 04.28 olarak açıklanan fırlatma saatinin hava koşulları nedeni ile 05.15'te yapıldığını belirten Bakan Karaismailoğlu, bunun yıllar süren çalışmanın sonucu olduğunu ve bu nedenle mutlu ve gururlu olduğunu ifade etti.

Uydudan ilk sinyalin 35'inci dakikadan sonra geldiğini ve uydunun kendi yörüngesine doğru hareket ettiğini anlatan Bakan Karaismailoğlu, bu yolculuğun 4 ay süreceğini belirtti.

5A uydusunun ardından 5B ve 6A uydularının fırlatılmasının geleceğini ifade eden Karaismailoğlu, Türksat 5B uydusunun haziranda fırlatılacağını açıkladı.

Bu projelerin gençlerin ufkunu açtığına dikkati çeken Bakan Karaismailoğlu, söz konusu çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

 

SOSYAL MEDYADA 'TÜRKSAT5A' GÜNDEM OLDU

Öte yandan bu başarı, sosyal medyada da gündem oldu.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere pek çok siyasi ve vatandaşlar konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kimisi "Milli teknoloji hamlemiz kapsamında beşinci nesil haberleşme uydumuz Türksat5A, gökyüzündeki serüvenine başladı. Bağımsız ve güçlü yarınların habercisi olan uydumuzun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Rabbim muvaffak etsin." derken, kimileri de paylaşımlarında şunları yazdı:

"Erdoğan olmasaydı, kesintisiz otoyol olmadığın için İstanbul'dan Ankara'ya rahat gidemeyecek olanlar, şimdi kalkmış "ne yani o da bir şey mi, E.Musk Mars'a gidiyor"la kendilerini teselli ediyorlar. Mars hikayesi daha çok su kaldırır ama uydumuz elle tutulan 1 gerçek."

"Türkiye'nin 5'inci nesil uydusu. Manevra ömrüyle yörüngedeki frekans ve yörünge haklarını 30 yıl boyunca güvence altına alacak. Önceki jenerasyon uydulara göre kapasitesi yüzde 45, ömrü iki kat daha fazla"

"Türksat filosunun en güçlüsü Türkiye’nin 5. Nesil Uydusu #Türksat5A artık göklerde! Her zaman daha iyiye..."

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar