için kaldı

Dışişleri'nden Macron'a tepki: Türkiye'yi suçlamak yerine Libya'nın istikrarına katkı sağlayın

Dışişleri'nin açıklamasında, "Fransa'dan beklenen Türkiye'yi suçlamak yerine Libya'nın istikrarına katkı yapmasıdır" ifadeleri yer aldı.

Dışişleri'nden Macron'a tepki: Türkiye'yi suçlamak yerine Libya'nın istikrarına katkı sağlayın
Son Güncelleme: 30 Ocak 2020 Perşembe 09:04
30 Ocak 2020 Perşembe 09:03

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Libya konusunda verdiği sözü tutmamakla suçlamasına Dışişleri'nden tepki geldi. Dışişleri'nin açıklamasında, "Fransa'dan beklenen Türkiye'yi suçlamak yerine Libya'nın istikrarına katkı yapmasıdır" ifadeleri yer aldı.

Elysee Sarayı'nda Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'i ağırlayan Macron, Libya'daki son gelişmelerle ilgili Erdoğan'a ve Türkiye'ye yönelik açıklamalarda bulunmuştu. Macron, "Türkiye'nin takındığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berlin'de vermiş olduğu sözlerle aykırılık taşıyan tavırlarından duyduğum kaygıyı dile getirmek istiyorum" demişti. Bu sözlerle ilgili Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a sert tepki gösterdi.

"Türkiye'yi suçlamak yerine Libya'nın istikrarına katkı sağlayın"

Aksoy, " Afrika'daki karanlık mazisi iyi bilinen ve Cezayir'de gerçekleştirdiği katliamın acıları hafızalarda hala taze olan Fransa'dan beklenen, Türkiye'yi suçlamak yerine, Libya'da istikrar ve güvenliğin sağlanmasına yönelik olumlu bir rol üstlenmesidir" tepkisini gösterdi.

"Fransa'nın Hafter'e verdiği destek sır değil"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'un Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ifadeleri hakkındaki soruya cevabı şöyle:

"Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bugün (29 Ocak) Yunanistan Başbakanı ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, ülkemize yönelik gerçekdışı iddialarıyla yine gündem yaratmaya çalışmıştır.

Libya'da krizin başladığı 2011 yılından bu yana yaşanan sıkıntılarda esas sorumluluk Fransa'nındır. Bu ülkenin Libya'daki doğal kaynaklar üzerinde söz sahibi olmak için Hafter'e koşulsuz destek verdiği bir sır değildir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar