Türkiye'de kaç tane kayıp çocuk var? Türkiye'nin kayıp çocukları

Türkiye yıllardır kayıp çocuklarını arıyor. Rakamlar Türkiye'de çok sayıda kayıp çocuğun olduğunu söylüyor. Peki çocuklar neden evden kaçıyor? Kaçanlar neden geri dönmüyor?

Türkiye'de kaç tane kayıp çocuk var? Türkiye'nin kayıp çocukları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
2 Temmuz 2018 Pazartesi 11:08

Kayıp çocuklarından bir iz arayan aileler, yıllarca sokakta yaşamış suça itilmiş çocuklar anlatıyor. Birçok televizyon kanalı da konuyla ilgili belgeseller yayınlıyor. Son olarak Cansu Karadan ve kameraman Cengiz Abul'un hazırladığı "Türkiye'nin Kayıp Çocukları" hafta içi her gün CNN TÜRK'te ekrana geliyor. Peki ama Türkiye'de kaç tane kayıp çocuk var? Türkiye'nin kayıp çocukları ile ilgili detaylar haberimizde.

Türkiye'de kaç tane kayıp çocuk var? Türkiye'nin kayıp çocukları

Rakamlar “Sokaklarda yaşayan 27 bin kayıp çocuk var” diyor. Türkiye'nin gündeminde, kayıp çocuklar var... Ağrı'dan iyi haber geldi; kaybolan 15 yaşındaki erkek çocuk bulundu.. Leyla, Eylül ve Yasin için ise bekleyiş sürüyor... Kayıp vakaları çoğaldıkça, ailelerin tedirginliği de artıyor... Peki, anne babalar; çocuklarını böyle durumlara karşı nasıl korumalı? Onları uyarırken nelere dikkat etmeli?Leyla, Eylül, Yasin... Onlar Türkiye'nin kayıp çocukları...Eylül Yağlıkara henüz 8 yaşındaydı... 22 Haziran tarihinde Ankara'nın Polatlı ilçesinde oyun oynamak için dışarı çıktı; kayboldu... O günden beri emniyet ve jandarma Eylül'ü bulmak için seferber oldu; havadan ve karadan arama çalışmaları, aralıksız devam etti... Bu arada İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı; Eylül olayının aydınlatıldığını duyurdu... Yağlıkara ailesinin komşusu bir şüpheli gözaltına alındı; tutuklandı... Şahsın aracında bulunan kan, DNA ve saç örnekleri incelendi. Tümünün minik Eylül ile uyuştuğu ortaya çıktı... Minik Eylül'den geriye bir akrabasının düğünündeki bu görüntüler kaldı... Türkiye bayramın ilk gününde bu fotoğraf ile tanıdı 4 yaşındaki Leyla'yı... Köyde akrabaları ile bayramlaşan aile evin önünde amcası ile oynayan ve daha sonra kaybolan çocuklarını bulamadı.. Ağrı'daki arama çalışmalarında 14 gün geride kaldı... İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, AFAD ve sağlık ekipleri ile JAK timi ve korucuları Leyla'yı arıyor... Uzman ekipler Leyla'nın kaçırılma ihtimalini araştırıyor...Konya'nın Akören ilçesinde, 4 Nisan 2016'da evlerinin önünde oynarken kaybolan 9 yaşındaki Yasin Şahin'den de 815 gündür haber alınamıyor...Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde ise öncekigün husumetli oldukları kişilerce kaçırıldığı belirlenen 15 yaşındaki erkek çocuktan iyi haber geldi. Polisin operasyonuyla kurtarıldı.Kayıp vakaları çoğaldıkça, ailelerin tedirginliği de artıyor...

Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Esra Güven, ailelere çocukları korkutup kaygılandırmadan önlem alması gerektiği görüşünde..

Güven'e göre çocuklara bu durumlarda yapabileceklerini, ailelerin iyi anlatması gerekiyor..

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar