için kaldı

Soylu’ndan S-400 değerlendirmesi: Türkiye'nin bağımsızlığına bir kat daha katkı sunacağız

Katıldığı bir etkinlikte konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "2 ay sonra S400'lerle beraber Türkiye'nin bağımsızlığına bir kat daha bu milletin güveni ve bu milletin anlayışı şeklinde bir katkı daha sunacağız" dedi.

Soylu’ndan S-400 değerlendirmesi: Türkiye'nin bağımsızlığına bir kat daha katkı sunacağız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
15 Haziran 2019 Cumartesi 11:39

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'daki temasları kapsamında, Barbaros Hayrettinpaşa Mahallesi'nde bulunan Malatya Kubbe Eğitim Vakfı'nı ziyaret etti.

Soylu, dernekte yaptığı konuşmada, Doğu ve Güneydoğu'nun Türkiye'de yıllarca İslam'ın sancaktarlığını yaptığını belirtti.

Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Adnan Menderes ve Süleyman Demirel'in de bu bölgelere önem verdiğine vurgu yapan Soylu, "Rahmetli Erbakan niçin Doğu ve Güneydoğu'ya postu serdi? Derdi neydi acaba? 1980 sonrası, iyi hatırlayın. Niçin postu oraya serdi, niçin adım adım Doğu ve Güneydoğu'daki bütün vilayetleri, bütün beldeleri, bütün şeyhleri, bütün şıhları, bütün kanaat önderlerini tek tek ziyaret etti? Bir tek sebebi vardı, Türkiye'ye terör örgütü olarak nakşedilen PKK'nın orada özellikle milletin inancına, birliğine ve kardeşliğine yönelik oynadığını gördü" diye konuştu.

S-400 açıklaması

Rusya'dan S400 alımına ilişkin ABD'nin tutumunu eleştiren Soylu, şunları söyledi:

"S400'ü alamazsın dediği zaman biz 'emredersiniz, başımız üstüne' mi diyeceğiz? Dün paramız yoktu, bugün paramız var. Dün bize uzaktan menzille beraber saldırmaya çalışanlara karşı teslim haldeydik, Allah'ın izniyle 2 ay sonra S400'lerle beraber Türkiye'nin bağımsızlığına bir kat daha bu milletin güveni ve bu milletin anlayışı şeklinde bir katkı daha sunacağız. Bu millet hep birlikte binbir başlı kartalı taşıyacak kabiliyete sahiptir."

Soylu, Türkiye'deki Suriyelilerin yüzde 65'inin Misakı milli sınırları içerisinden geldiğine işaret ederek Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin çocuklarının geleceğin Suriyesini inşa ve ihya edeceğini anlattı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar