için kaldı

Ukrayna için kampanya başladı: Türkiye'den SİHA alıp Ukrayna'ya bağışlayacak

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Türkiye'den SİHA alarak Ukrayna'ya bağışlamak için kampanya başlattı. Şu ana kadar 1 milyon dolar toplanan kampanyaya sanatçılar, sosyal medya fenomenleri, iş insanı gibi birçok çevre de destek verdi.

Ukrayna için kampanya başladı: Türkiye'den SİHA alıp Ukrayna'ya bağışlayacak
Son Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 13:46
26 Mayıs 2022 Perşembe 13:36

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna işgali devam ediyor. Rus ordusu, ülkenin kuzeyinden çekilirken; güneyinde ve güney doğusunda ilerleyişini sürdürmeye çalışıyor. En son Mariupol'ü de düşüren Rusya, Azak Denizi'nin tüm kontrolünü ele geçirmiş oldu.

Ukrayna'nın direnişi ise devam ediyor. Geri adım atmayı planlamayan Kiev yönetimi birçok yerde yoğun direniş gösteriyor.

Müzakerelerin de tıkandığı bu günlerde; işgalin nereye evrileceğine dair çok fazla söylenti ortaya atılıyor.

LİTVANYALILARDAN BAYRAKTAR TB2 KAMPANYASI

 

Sahada ve masada bu gelişmeler yaşanırken; Litvanya'dan ilginç bir adım geldi. Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada; Ukrayna'ya destek olmak için kampanya başlatıldığını duyurdu.

Türkiye'den SİHA satın alarak bunları Ukrayna'ya göndereceklerini ifade eden Anusauskas, IBAN numarası paylaşarak, 5 milyon dolara ihtiyaçları olduğunu, Litvanyalıların şu ana kadar 1 milyon dolarını topladığını belirtti.

Litvanya Savunma Bakanlığı tarafından yürütülen kampanyaya; s

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar