Türkiye'den ABD'nin yaptırım kararına tepki!

Trump'ın imzaladığı 2020 Ulusal Savunma Yetki Yasası'nda Türkiye'ye yönelik bazı yaptırım maddeleri de yer alıyor. ABD’nin yaptırım kararına Türkiye’den tepkiler yükseldi.

Türkiye'den ABD'nin yaptırım kararına tepki!
Son Güncelleme: 21 Aralık 2019 Cumartesi 08:53
21 Aralık 2019 Cumartesi 08:52

ABD Başkanı Donald Trump, 2020 Ulusal Savunma Yetki Yasası'nı (NDAA) imzalayarak, 738 milyar dolarlık ülke tarihindeki en yüksek savunma bütçesini hayata geçirdi. Yasanın Türkiye ile ilgili kısmında, Ankara'nın S-400 hava savunma sistemlerini alım işlemlerine devam ettiği gerekçesiyle Türkiye'ye F-35 uçaklarının teslim edilmemesi öngörülüyor. Aynı zamanda Türkiye'ye ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırım Yoluyla Mücadele (CAATSA) Yasası kapsamında yaptırım uygulanması gerektiği belirtiliyor.

ABD’nin yaptırım kararına Türkiye’den tepki!

ABD’nin yaptırırm kararı hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “S-400 ve F-35 ile başlayan süreçte bizi yaptırımlarla tehdit edenler, savunma sanayinde gerçekleştirdiğimiz milli teknoloji hamlesine bakarak tehditlerin bizi yerli tasarım ve üretime daha da motive edeceğini bilmelidir. Türkiye, çok uzak değil yakın bir gelecekte kendi hava savunma sistemlerine, F-35 benzeri insanlı-insansız savaş uçağına, insansız kara savunma araçlarına sahip; ve tasarımdan üretime lider konumdaki ülkelerden birisi olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde milli güvenliğe dair özgüvenimiz artmış; dosta güven, düşmana korku salınmıştır. Milletimizin desteği, Hükümetimizin kararlılığı ve kahraman güvenlik güçlerimizin fedakâr çalışmaları ile terörü zayıflatıyor ve yok ediyoruz." dedi

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar