Babacan'dan 'doktor göçü' tepkisi: Türkiye, gitmek isteyenlerin ülkesi haline geldi

Türkiye'de çalışma koşullarındaki sorunlar nedeniyle hekimlerin yurt dışına göç ettiğini söyleyen DEVA Partisi lideri Babacan, ''Türkiye gitmek, kaçmak isteyenlerin ülkesi haline geldi'' ifadelerini kullandı.

Babacan'dan 'doktor göçü' tepkisi: Türkiye, gitmek isteyenlerin ülkesi haline geldi
Son Güncelleme: 9 Kasım 2021 Salı 15:17
9 Kasım 2021 Salı 15:11

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı ağırladı. Babacan ve Fincancı yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından basının karşısına geçti.

Buradaki konuşmasında, 'Çalışma koşullarıyla ilgili sorunlar sebebiyle hekimlerimizi başka ülkelere kaybetmeye başladık' diyen Babacan, doktorların ülkeden göç ettiğine dikkat çekti. Babacan, ''Bu ülkede kendisinin ve ailesinin yarınlarını göremeyip, hayatını başka ülkelerde kurmak isteyen hekimlerimizin sayısında oldukça artış görüyoruz. Türkiye gitmek, kaçmak isteyenlerin ülkesi haline geldi.” dedi.

Görüşmede Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Vedat Bulut, Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Muharrem Baytemür, DEVA Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz ile DEVA Partisi genel başkan yardımcıları Aysun Hatipoğlu, Hasan Karal ve İbrahim Çanakcı da yer aldı.

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘TTB İLE YAKIN BİR DİYALOG İÇİNDEYİZ’

“Partimiz kurulduğundan bu yana TTB ile yakın bir diyalog içindeyiz. Sorunları doğru teşhis etmek için Türkiye’de hekimlerimizi temsil eden en geniş meslek örgütü olan TTB ile yakın çalışmayı önemsiyoruz.”

‘HEKİMLERİMİZİ BAŞKA ÜLKELERE KAYBETMEYE BAŞLADIK’

“Ülkemizin özgürlüklerle ilgili genel iklimi ve çalışma koşullarıyla ilgili sorunlar sebebiyle hekimlerimizi başka ülkelere kaybetmeye başladık. Bu ülkede kendisinin ve ailesinin yarınlarını göremeyip, hayatını başka ülkelerde kurmak isteyen hekimlerimizin sayısında oldukça artış görüyoruz. Türkiye gitmek, kaçmak isteyenlerin ülkesi haline geldi.”

‘SİYASETİN DİLİ, HEKİMLİĞİN ONURUNA YAKIŞIR BİR SAYGI DİLİ OLMALI’

“Pandemi dönemiyle beraber olağanüstü uzun mesai ve nöbet saatlerinin yanı sıra, randevu süresinin kısaltılmasıyla beraber yoğun iş yükü tescil edilmiş oldu. Sağlıkta şiddet bir başka sorun. Siyasetin dilinin, hekimliğin onuruna yakışır bir saygı dili olması gerekiyor. Maalesef siyaset hasta-doktor ilişkisinin iklimini olumsuz etkileyebiliyor. Özlük haklarıyla ilgili sorunlar var. Bunların rasyonel, adil bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Sağlık çalışanlarımızın haklarını ödeyemeyiz.”

‘SAĞLIK EYLEM PLANIMIZI ÇALIŞIYORUZ’

“Sağlık eylem planımızı çalışıyoruz. Seçimlerden sonra kurulacak hükûmetin ilk 90 ve 360 gününde sağlık alanında neler yapılması gerektiğinin çok detaylı çalışmasını yapıyoruz. Taslağı bittikten sonra TTB başta olmak üzere sağlıkla ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla ve meslek örgütleriyle istişare yapacağız.”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar