Türk diplomatı şehit eden terörist Mazlum Dağ yakalandı

Türk diplomatı şehit eden terörist Mazlum Dağ ve beraberindeki 3 kişi Kuzey Irak'ta yakalandı.

Türk diplomatı şehit eden terörist  Mazlum Dağ yakalandı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
20 Temmuz 2019 Cumartesi 15:57

Erbil Emniyet Müdürlüğünce, Türk Başkonsolosluk görevlisinin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen 4 teröristin yakalandığı bildirildi.

Saldırgan Dağ kendini nasıl gizledi?

2014’te Diyarbakır’dan Erbil’e giden terörist Dağ’ın o tarihlerden itibaren sırası ile Erbil’in üç popüler Türk markalı restoran-kafe işletmelerinde çalıştığı belirlendi. En son çalıştığı Türk işletmesinde ise son iki yıldan buyana çalıştığı belirtiliyor. Dağ’ın ayda 700 bin dinar (yaklaşık 600 dolar) maaş aldığı, şirketin personeli için tahsis edilen konutta kaldığı öğrenildi. 2014 yılında Erbil’de oturum izni alan Dağ’ın ikamet izni alırken kendisine kefalet veren şahsın da soruşturma kapsamında sorgulandığı öğrenildi.

Erbil Emniyet Müdürlüğünce, Türk Başkonsolosluk görevlisinin şehit edildiği saldırıyı düzenleyenlerden biri olarak açıklanan Mazlum Dağ'ın 13 kardeşinden birinin HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ olduğu öğrenildi.

Habertürk yazarı Çetiner Çetin'in aktardığına göre, Mazlum Dağ'ın Erbil'i terk edip etmediği merak ediliyordu. Dağ'ın ilk yakalandığı andan itibaren yaptığı açıklamalar olduğu, bunların ilerleyen saatlerde basına yansıyacağı açıklandı. Aynı zamanda Dağ'ın beraberindeki 3 kişinin de sağ olarak ele geçirildiği bildirildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar