İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile koronavirüs genelgesi

İçişleri Bakanlığı Kısmi kapanma sürecinde ülke genelinde bugünden itibaren “Yoğunlaştırılmış Dinamik Denetim” uygulanacağını duyurdu. Sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde şehirler arası yollarda araçlar durdurularak izin belgesi, muafiyet nedeni, zaman ve güzergah kontrol edilecek.

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile koronavirüs genelgesi - Sayfa 1

Denetimlerin odak noktasını, sokağa çıkma kısıtlamaları, şehirlerarası seyahat kısıtlaması, konaklama tesislerine dair tedbirler ve işyerlerinin açılış-kapanış saatlerine uyulması hususları oluşturacak.

1 26
 
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile koronavirüs genelgesi - Sayfa 2

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde dışarıda bulunan kişiler tek tek durdurularak kontrol edilecek, kontrollerde muafiyetinin bulunup bulunmadığı, bulunduğu yerin/zamanın muafiyetin nedeni, zamanı ve güzergahı ile uyumluluğu kontrol edilecek.

2 26
 
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile koronavirüs genelgesi - Sayfa 3

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Yoğunlaştırılmış Dinamik Denetim Faaliyetleri” konulu genelge gönderdi. Genelgede kısmi kapanma kararı alındığı ve buna yönelik yeni tedbirler uygulamaya konulduğu hatırlatıldı. Salgınla mücadele alınan tedbirler kadar bu tedbirlerin denetlenmesinin de sonuç açısından önemli olduğu vurgulandı.

3 26
 
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile koronavirüs genelgesi - Sayfa 4

Ülke geneline gönderilen genelgede kısmi kapanma sürecinde gerçekleşecek denetimlerle ilgili şu hususlar belirtildi:

4 26