Bakan Akar: TSK personeline en iyi silahı vermek zorundayız

Kayseri’de konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin eline en iyi silahı vermek zorundayız. Güçlü bir savunma sanayisinin olması bir tercih değil, bir mecburiyettir" dedi.

Bakan Akar: TSK personeline en iyi silahı vermek zorundayız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
21 Mart 2019 Perşembe 14:06

Kayseri’ye giden Milli Savuna Bakanı Hulusi Akar, 'Savunma ve Havacılık Sektöründe Kayseri Sanayisinin Gelecekteki Yeri' toplantısında konuştu.

Terörle mücadeleye değinen Akar, “Ülkemizin ve milletimizin savunulması bakımından çok önemli bir çalışma alanıdır. Bu konuda sanayicilerimizin kahramanlık yapacağına inanıyoruz. En ufak bir engelde işi bırakmak yok. Sonuna kadar mücadele. Bunun memleket meselesi olduğunu hepimiz bileceğiz. 2011'de yaptığımız anlaşma gereği, İHA'ların bakımını parasını verdiğimiz halde yaptıramadık. O gün bu motorların yapılmamasından hareketle bugün imkanlarımızı kullanarak şimdiki hale geldik. Bizim özel ve kamu şirketlerimiz İHA yapıyor ve bu İHA'ları ihraç ediyor. Dolayısıyla bizim öncelikle inanmamız lazım. Bunun üstüne gitmemiz lazım. Bu çok şükür sadece iş adamlarımız tarafından değil, siyasiler tarafından değil bütün milletimiz tarafından anlaşılmıştır” ifadelerini kullandı.

“TSK personelinin eline en iyi silahı vermek zorundayız”

Yeni Zelanda’daki saldırıya değinen Bakan Akar şu ifadeleri kullandı:

“Türkler boğazın batısına geçmesin' diyor. Bize kefen biçiyorlar. Bunlar bir kişinin hayalleri değil. Bir şeyler tartışılıyor. Biz eğer ki bu memlekete sahip çıkarsak bu memleket var. Bu asil milleti kimsenin insafına bırakamayız. Dolayısıyla bu coğrafyanın kaderi Türkler. Bunun için de çok çalışmalıyız. Yerlilik ve millilik konusunu halletmemiz lazım. Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin eline en iyi silahı vermek zorundayız. Güçlü bir savunma sanayisinin olması bir tercih değildir, bir mecburiyettir. Yapmak zorundayız. Elimizdeki imkanların en etkin şekilde kullanılması lazım. Amacımız belli, etkin, caydırıcı milli ve yerli sanayi"

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar