Trump’tan yeni tweet: Türkiye’ye büyük yaptırımlar geliyor

ABD Başkanı Trump, Twitter’dan yeni bir paylaşım yaptı. Türkiye’ye ‘yaptırım’ tehdidini yineleyen Trump, “İnsanlar gerçekten NATO üyesi Türkiye ile savaşacağımızı mı düşünüyor?” ifadelerini kullandı.

Trump’tan yeni tweet: Türkiye’ye büyük yaptırımlar geliyor
Son Güncelleme: 14 Ekim 2019 Pazartesi 15:16
14 Ekim 2019 Pazartesi 14:20

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki Amerikan varlığı ve Türkiye'nin operasyonuyla ilgili yeni tweet'ler atmayı sürdürüyor.

Trump, yaptığı son paylaşımda Ankara’ya yönelik ‘yaptırım’ tehdidini yineledi.

Trump’ın yaptığı açıklama şöyle;

“200 yıldır birbirleriyle savaşan insanların arasındaki başka bir savaşa girmeyeceğiz. Avrupa'nın DEAŞ mahkumlarını alma şansı vardı, ancak bunun maliyetini üstlenmek istemediler. 'Bırakalım ABD ödesin' dediler. Kürtler, bizim müdahil olmamız için bazılarını serbest bırakabilir.

Türkiye veya pek çok DEAŞ'lının geldiği yer olan Avrupa ülkeleri onları kolaylıkla yeniden yakalayabilir, ancak ellerini çabuk tutmak zorundalar. Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor. İnsanlar gerçekten NATO üyesi Türkiye ile savaşacağımızı mı düşünüyor? Asla bitmeyen savaşlar bitecek!. Bizi Ortadoğu kargaşasına çekenlerle, şu an orada kalmamızı isteyenler aynı."

 ABD lideri son olarak Türkiye ve PKK'nın uzun yıllardır çatıştıklarını hatırlatarak, "Kürtler ve Türkiye uzun yıllardan bu yana savaşıyor. Türkiye PKK'yı teröristlerin en kötüsü olarak tanımlıyor. Diğerleri gidip bir taraf için savaşmak isteyebilir. Bırakalım çatışsınlar" diye tweet atmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar