Trump'tan Suriye çıkışı!

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD'nin sonu gelmez savaşlardan çekilme vakti geldi" açıklamasında bulundu.

Trump'tan Suriye çıkışı!
Son Güncelleme: 7 Ekim 2019 Pazartesi 15:26
7 Ekim 2019 Pazartesi 14:46

Beyaz Saray'ın, Türkiye'nin Suriye sınırına yönelik hazırlandığı operasyona ilişkin açıklamasından birkaç saat sonra ABD Başkanı Donald Trump'tan konuya ilişkin bir dizi tweet geldi.

Trump, ilk tweet'inde "ABD, 30 günlüğüne Suriyede olması gerekiyordu ve bu yıllar önceydi. Kaldık ve bir hedef olmaksızın savaşın içine gömüldük. Washington'a geldiğimde DEAŞ bölgede kol geziyordu. Hızlıca DEAŞ'ın yüzde yüzünü mağlup ettik" diye yazdı.

İşte Trump'ın attığı diğer tweet'ler:

Çoğunluğu Avrupa'dan gelen binlerce DEAŞ militanını yakaladık. Ama Avrupa onları geri istemedi, 'Onları ABD tutsun' dedi. Bense "Hayır, biz size büyük bir iyilik yaptık, şimdi siz onları Amerikan hapishanelerinde tutmamızı istiyorsunuz. Onlar yargılanmak için sizindir.

Onlar yine 'Hayır' dediler. Her zamanki gibi ABD'nin NATO'da, ticarette, herşeyde 'enayi' olduğunu düşünüyorlardı. Kürtler bizimle birlikte savaştı, ancak bunun için yüklü miktarda para ve mühimmat aldılar. Türkiye ile on yıllardır savaşıyorlar. 

Bu savaşta neredeyse 3 yıl beklemede kaldım, ancak artık çoğu aşiretler arasında olan bu gülünç sonsuz savaşlardan çıkmamızın ve askerlerimizi geri getirmemizin zamanı geldi. Bizim yararımıza olan yerde savaşacağız ve sadece kazanmak için savaşacağız. Türkiye, Avrupa, Suriye, İran, Irak, Rusya ve Kürtler artık duruma ve kendi 'mahallelerindeki' yakalanmış DEAŞ'lılarla ne yapmak istediklerine bir çare bulmak zorunda.

Hepsi de DEAŞ'tan nefret ediyor, yıllardır düşmanlar. Biz 7000 mil uzaktayız ve yakımızda herhangi bir yere gelirlerse DEAŞ'ı yine yenilgiye uğratırız.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar