Trump’tan Cemal Kaşıkçı açıklaması

2 Ekim’den itibaren kayıp olan Cemal Kaşıkçı hakkında ABD Başkanı Donald Trump, “Çok büyük bir mucize olmadıkça, onun öldüğünü kabul ediyorum” dedi

Trump’tan Cemal Kaşıkçı açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
19 Ekim 2018 Cuma 09:06

Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı 2 Ekim tarihinde Suudi Arabistan’In İstanbul konsolosluğuna girdikten sonra bir daha çıkmadı. Türkiye konsoloslukta arama yaptı.

“Kabul ediyorum”

ABD Başkanı Donald Trump Amerikan New York Times gazetesine, “Çok büyük bir mucize olmadıkça, onun öldüğünü kabul ediyorum” açıklaması yaptı. Trump bu çıkarımını ise birçok ülkeden gelen istihbarat raporlarına dayandırdığını söyledi.

Öldürme talimatının kimin tarafından verildiğine yönelik kesin sonuçlara varılması için “biraz erken” olduğunu aktaran Amerikan Başkanı, gerçeğin ortaya çıkacağına dair şüphesi olmadığını ifade etti.

“Sonuçları bekliyoruz”

Trump, Kaşıkçı’yı Suudi yönetiminin öldürdüğünün ortaya çıkması halinde, Washington’ın buna yönelik tepkisinin çok ağır olması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Bazı soruşturmaları, bazı sonuçları bekliyoruz. Yakında bunları edineceğiz ve bir açıklama, çok güçlü bir açıklama yapacağız diye düşünüyorum. Ama üç farklı soruşturma hakkındaki sonuçları bekliyoruz.”

 

“Hesap vermeli”

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Dünya bu konuda ne olduğuna bir cevap bekliyor. Olayda sorumluluğu olanlar hesap vermeli. Bunun bir bedeli olacaktır” dedi.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar