Trump: Bunlar hasta insanlar

Eski Başkan Donald Trump, 2021'de ABD Kongre Binası'ndaki isyandan kendisini sorumlu tutan 6 Ocak Soruşturma Komitesini hedef alarak, "Bunlar hasta insanlar, bunlar Marksistler. Çok tehlikeli ve çok kötü insanlar" dedi. Sahibi olduğu Truth Social platformunda paylaştığı video mesajında Trump, seçimlerde yolsuzluk yapıldığına dair teorilerini tekrarladı.

Trump: Bunlar hasta insanlar
Son Güncelleme: 24 Aralık 2022 Cumartesi 19:35
24 Aralık 2022 Cumartesi 19:34

Eski Başkan Donald Trump, 6 Ocak Soruşturma Komitesini hedef alarak bir video yayınladı. Video mesajında 6 Ocak olaylarının ayaklanma değil, kontrolden çıkan bir protesto olduğunu savunan Trump, kendisini soruşturan komitenin Kongre Binası'ndaki olayda herhangi bir şekilde şiddeti amaçladığına dair "tek bir kanıt parçası bile bulamadığını" söyledi.

Kendisi hakkında yapılan suçlamalarla ilgili, "Kanıt yok çünkü iddia temelsiz ve korkunç bir yalan" diyen Trump, Truth Social platformunda paylaştığı bir videoda 6 Ocak Soruşturma Komitesini hedef alarak, "Bunlar hasta insanlar. Bunlar Marksistler. Çok tehlikeli ve çok kötü insanlar" dedi.

6 Ocak Soruşturma Komitesi, Trump'a yönelik suçlamalarla ilgili nihai raporunu Perşembe günü yayınlamıştı. Eski Başkan'ın "aşırıcı destekçilerine Kongre Binası çevresinden dağılmaları ve bölgeyi terk etmeleri" için talimat vermemesine dikkat çekilen raporda, bunun "2020 Başkanlık seçimlerinin yasal sonuçlarını alt üst etmeye yönelik çok parçalı komplonun" bir parçası olduğu belirtildi.

Komite, "6 Ocak olaylarının merkezinde tek bir adamın, eski Başkan Donald Trump'ın olduğunu ve pek çok kişinin onun izinden gittiğini ve söz konusu olayların hiçbirinin onsuz gerçekleşemeyeceğini" bildirdi. Raporda, Trump'ın destekçilerine Kongre Binası'nı terk etmelerini söylemeyi "özellikle ve defalarca reddettiğini" ifadesi yer aldı.

Trump, videosunda "Capitol köprüsünden 25 dakika içinde iki tweet attığını ve 30 dakika sonra başka bir açıklama" yaptığını belirterek bu iddiaya karşı çıktı. Ancak komitenin raporu, Trump'ın attığı sosyal medya mesajlarının isyancılara Kongre Binası'nı terk etmelerini telkin etmediğini söyledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar