için kaldı

TRT World Forum İstanbul’da düzenlenecek

3-4 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da TRT World Forum “Parçalanmış Bir Dünyada Barış ve Güvenliği Yeniden Düşünmek’ teması ile düzenlenecek.

TRT World Forum İstanbul’da düzenlenecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
25 Eylül 2018 Salı 15:48

Dünya meseleleri İstanbul’da konuşulacak. 3-4 Ekim tarihleri arasında TRT World Forum düzenlenecek.

TRT’nin güncel, kültürel, politik, ekonomik ve sosyal çıkmazlara küresel çözümler aramak amacıyla geçen yıl başlattığı Forum geleneği, 2017’den edindiği tecrübe ve bilgi birikimi ile bu yıl da günümüzün küresel sorunlarına ışık tutmaya devam ediyor.

Dünyanın dört bir yanından altı yüzün üzerinde siyasetçi, iş adamı, akademisyen, aktivist, gazeteci ve kanaat önderini İstanbul’da bir araya getirecek olan Forum’un bu yılki teması “Parçalanmış Bir Dünyada Barış ve Güvenliği Yeniden Düşünmek’ olacak.

Çağımızın barış ve güvenlik tartışmalarına katkı sunmayı amaçlayan Forum’da Afganistan Eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, İngiliz Eski Dışişleri Bakanı Jack Straw, Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Børge Brende, Hırvatistan Eski Cumhurbaşkanı İvo Josipoviç, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, ünlü gazeteci Rageh Omaar, Thomson Reuters Vakfı CEO’su Monique Villa ve Pakistan Dış İşleri Bakanı Hina Rabbani konuşmacılar arasında yer alıyor.

TRT World Forum’da yuvarlak masa toplantıları, paneller ve özel oturumlar ile küresel düzendeki mevcut mimarinin eksiklikleri ve yıkıcı eğilimlerin barışçıl ve etkili bir şekilde ele alınmasının yolları üzerinde durulacak. Birinci Dünya Savaşı'nın mirasından terörle mücadele stratejilerine, Avrupa Birliği'nin geleceğinden ‘Yeni Medya Devri’ne kadar küresel konu başlıklarının ele alınacağı TRT World Forum küresel işbirliği yolunda önemli bir uluslararası zemin tesis ediyor.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren TRT World Forumu'nun bu yılki temasının küresel güvenlik için ufukta yer alan ekonomik ve jeostratejik peyzajlardaki değişimler için kritik bir kavşak oluşturduğunu belirterek geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Forum’un başarılı lansmanının ardından şimdiden tüm bölgenin en prestijli ve yüksek profilli toplantılarından biri olarak kabul edilmeye başlandığı belirtiyor.

Eren “Her yıl düzenli olarak gerçekleştirmeyi planladığımız TRT World Forum’da haberlere konu olan insani krizleri tüm detayları ile tarafsız bir şekilde takip etme sorumluluğunu üstlenerek, dünyanın gündeminde yer edinen sorunlara yönelik farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Dünyanın dört bir yanından alanında uzman fikir liderlerini bir araya getirerek hem küresel gündeme yönelik çözümler üretme ve aksiyon almaya öncülük edecek bir platform oluşturduk. Küresel konuların derinlemesine analiz edileceği TRT World Forum, profesyonel konuşmacıları ortak akıl ve strateji geliştirmeye davet ediyor.” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar